Afbeelding

Geld voor vrijwilligerswerk Ghana

Algemeen 125 keer gelezen
UDEN - Tessa Gloudemans vertrekt vandaag naar Ghana om vrijwilligerswerk te doen, maar er is meer geld nodig voor bepaalde voorzieningen.

[image=250061]

Tessa gaat twee maanden in het noorden van Ghana in weeshuis Nabari Walewale werken. In dit weeshuis zitten 46 weeskinderen met de leeftijd van 4 tot 15 jaar. Het weeshuis heeft nauwelijks voorzieningen voor de kinderen. De bevolking is erg arm, de kinderen leven onder erbarmelijke omstandigheden en zonder vrijwilligers is het weeshuis moeilijk draaiende te houden. Naast de verzorging van de kinderen en het lesgeven vindt Tessa het heel belangrijk dat de kinderen ook plezier kunnen maken. Ze heeft dit jaar haar HAVO–diploma behaald aan het Udens College en wil volgend jaar naar de Pabo in Eindhoven. Het lesgeven sluit daar goed bij aan. Ze wil buitenschoolse activiteiten organiseren op het gebied van sport, toneel en muziek, en wil vee voor het weeshuis kopen, zodat ze in eigen onderhoud kunnen voorzien.
Om de reis, de vaccinaties, het visum en het verblijf bij een gastgezin te kunnen bekostigen heeft ze naast haar schoolwerkzaamheden, als caissière gewerkt bij Jumbo de Laak in Uden, veel opgepast bij vrienden en kennissen en zuinig gedaan. Op die manier heeft ze €3.500, - bij elkaar gespaard.
Tessa zou het fantastisch vinden om het bedrag met hulp te verdubbelen. Om een bijdrage te kunnen leveren in de voorzieningen van het weeshuis, vraagt Tessa geïnteresseerden om geld te doneren. Het geld kan gestort worden op 1295.93.044 onder vermelding van vrijwilligerswerk Ghana. Foto’s en reis- en werkverslagen zijn te zien via
www.tessa-in-ghana.reismee.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant