Afbeelding

IBN keert 2 miljoen euro uit aan gemeenten

Algemeen 61 keer gelezen
UDEN - IBN heeft in 2012 een positief maatschappelijk rendement behaald. Dit rendement wordt bestemd met een maatschappelijk doel. Dat wil zeggen dat de behaalde resultaten worden ingezet om de missie van IBN te realiseren: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt succesvol naar betaald werk brengen.

[image=249152]

De 12 gemeenten in het werkgebied van IBN krijgen in totaal 2.048.339 miljoen euro dividend toegekend. Met dit bedrag kunnen zij extra werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De eerste cheque met een waarde van € 231.301 is op 26 juni aan Caroline van den Elsen, bestuursvoorzitter van het Werkvoorzieningschap Noordoost Brabant en wethouder sociale zaken & arbeidsmarktbeleid van de gemeente Veghel, overhandigd.
Voor de overhandiging werd gebruik gemaakt van een taart, als symbool voor de jarenlange samenwerking van 12 gemeenten in het noordoosten van Noord-Brabant. Elke gemeente is een stukje uit de taart en deelt mee in de maatschappelijke winst van IBN. De gemeentelijke samenwerking strekt zich uit over een gebied met ruim 300.000 inwoners en past daarmee geheel in de huidige politieke visie.

Extra werkgelegenheid
Continuïteit is een belangrijke voorwaarde om op langere termijn werkgelegenheid te garanderen voor de groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor houdt IBN een weerstandsvermogen aan om eventuele tegenvallers in de toekomst te kunnen opvangen. Het vrije vermogen dat boven het weerstandsvermogen komt wordt als volgt uitgekeerd:
25% wordt toegevoegd aan het innovatie- en acquisitiefonds (=bedoeld voor het stimuleren en creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt), 25% aan het personeelsfonds (voor de financiering van zaken voor medewerkers die CAO- en wettelijke verplichtingen te boven gaan) en 50% wordt als maatschappelijk dividend toegevoegd aan de Algemene Gemeentelijke Reserve. De gemeenten in ons werkgebied kunnen dit gebruiken voor het creëren van extra werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
IBN werkt al langdurig met dit bijzondere systeem. Inmiddels hebben de gemeenten al ruim 24 miljoen euro toegekend gekregen. Op deze manier laten de gemeenten het maatschappelijk rendement van IBN volledig ten goede komen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

IBN staat voor marktgericht ondernemen met een passie voor mens en maatschappij. Dagelijks brengen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt succesvol naar betaald werk. Zo’n 3.800 gemotiveerde medewerkers hebben een passende baan bij of via IBN. IBN beschikt hiertoe over de bedrijven IBN Arbeidsintegratie, IBN Facilitair, IBN Productie en IBN Kwekerijen. Om in de markt te kunnen blijven floreren, zijn we strategische samenwerkingen aangegaan met andere bedrijven zoals Vebego. IBN heeft vestigingen in Oss, Uden (centraal kantoor), Cuijk, Veghel, Schaijk en Helmond.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant