Afbeelding

Area bouwt 132 woningen bij Retraitehuis

Algemeen 144 keer gelezen
UDEN - Area en de gemeente Uden hebben vandaag een realisatieovereenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van omgeving Retraitehuis, gelegen aan de Volkelseweg te Uden.

[image=249091]

Door ondertekening van deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over hoe het gebied ontwikkeld kan worden. Ook is afgesproken dat de bestemmingsplanprocedure wordt opgestart. Area wil in het gebied van het Retraitehuis een gemengde woonwijk realiseren met 96 huurappartementen en 18 grondgebonden woningen. Daarnaast worden er 18 vrije kavels uitgegeven. De woningen komen te liggen in een rustige, groene omgeving, waar ontspanning een drager kan worden.

Start eind 2014
Jan van Vucht, directeur Area: “Eind 2014 gaan we van start met de bouw. We streven naar een wijk bestemd voor meerdere doelgroepen waar iedereen zich thuis kan voelen. Het grote voordeel is echter wel dat toekomstige bewoners die behoefte hebben aan zorg, kunnen terugvallen op de diensten van het Retraitehuis.”
De Udense wethouder René Peerenboom onderschrijft deze woorden en vult aan: “We vinden het behoud van groen belangrijk en hebben in dit plan een mooie manier gevonden om dit te realiseren. De 18 vrije kavels liggen midden in het bos, in het groen dus. De ontwikkeling past ook prima bij de monumentale status van het Retraitehuis. Dit is onlangs ook bevestigd door de monumentencommissie.”
Vooruitlopend op de ondertekening werden belangstellenden op woensdag 26 juni uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Zij ontvingen informatie over de bestemmingsplanprocedure, de nieuwbouwplannen en de voorlopige planning.

[image=249093]

[image=249092]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant