Afbeelding

Bewoonster Sint Jan 100 jaar

Opmerkelijk 44 keer gelezen
UDEN - Verzorgingshuis Sint Jan viert aanstaande zaterdag de 100ste verjaardag van bewoonster mevrouw Aldenhuijsen. Zij is de vijfde bewoner uit het verzorgingshuis die een 100-jarigen boom krijgt.

[image=249058]

Het is bij Sint Jan al jaren een traditie dat er door 100-jarigen een boom wordt geplant.
Samen met burgemeester Hellegers zal zij om 10.15 uur op haar 100e verjaardag de boom planten om deze speciale dag te vieren. Van 10.30 tot 11.30 uur is er een receptie voor genodigden in de nieuwe ontmoetingsruimte van Sint Jan.
Mevrouw Aldenhuijsen is de 3e honderdjarige in haar familie. Zoon van mevrouw Aldenhuijsen: “Mijn moeder is altijd erg sportief geweest. 70 jaar heeft zij van haar favoriete tennissport mogen genieten, pas na haar 90e is zij daarmee gestopt. Nu volgt zij de belangrijke tennistoernooien op het puntje van haar stoel via de TV en leeft dan nog zeer intens mee. Van haar 50e tot haar 90e heeft zij jaarlijks voor de kankerbestrijding gecollecteerd. De kankerbestrijding ligt haar nauw aan het hart.
Om haar geheugen op peil te houden volgt zij wekelijks de geheugentraining die onderdeel uitmaakt van de diverse activiteiten die in locatie Sint Jan worden georganiseerd. Tot voor kort heeft zij ook zelf nog haar eigen boekhouding gedaan. Naast lezen brengt ze haar ‘vrije tijd’ graag bridgend door, het liefst drie keer per week. Tot haar 94e heeft mijn moeder zelfstandig gewoond. Pas toen is zij verhuisd naar Sint Jan, waar zij, zeer goed verzorgd en onbekommerd, haar eeuw mag volmaken.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant