Afbeelding

Zevende Nationale Veteranendag in Veghel

Algemeen 57 keer gelezen
VEGHEL – Ook dit jaar wordt er in het kader van de Nationale Veteranendag een ceremonie gehouden in Veghel. Deze is komende vrijdag om 13.30 uur bij het monument in de Kolonel Johnsonstraat in Veghel.

[image=249040]

De Nationale Veteranendag is een eerbetoon aan ruim 140.000 Nederlandse Veteranen. Het merendeel is ex-militair en ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in Nederlands Indië, Korea of voormalig Nederlands Nieuw Guinea. Snel groeiend is de groep ‘Jonge Veteranen’, dit zijn militairen of ex-militairen die hebben deelgenomen aan vredesmissies zoals in Libanon, Cambodja, op de Balkan, Irak en Afghanistan.
De ceremonie start om 13.30 uur met een welkomstwoord door de voorzitter van het Comité Indië Veteranen en Veteranen Veghel. Ook burgemeester Ina Adema spreekt de aanwezigen toe. Bij het monument worden kransen gelegd door de gemeente, het comité, Jonge Veteranen en Korea Veteranen. Na een minuut stilte en het hijsen van de vlag in top is er een samenzijn in Zalencentrum Ambiance aan de NCB-Laan in Veghel.

[image=249041]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant