Afbeelding

“Op zo’n leuk mogelijke manier sporten”

Sport 94 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Kinderen aan het sporten brengen door middel van acht sporten aan te bieden op een beachveld. Dat is het idee achter Triple S&B; Stichting Sportstimulering Son en Breugel. “We willen op zo’n leuk mogelijke manier sport aanbieden.”

[image=249034]

Karst Benus, Eddy van Waalwijk van Doorn en Bert Stek zijn de gezichten achter de stichting. “Vorig jaar februari zijn we gestart met volleybalclinics aan te bieden op de basisscholen in Son en Breugel”, vertelt Benus. “We zagen toen dat er veel kinderen zijn die al sporten, maar dat er ook een grote groep is die nog niet sport. Al vrij snel kwamen we toen op het idee om een beachveld aan te gaan leggen, waar kinderen vrijblijvend en onder begeleiding kunnen sporten. Dit willen we zo laagdrempelig mogelijk houden, dus de kosten zo laag mogelijk houden voor de deelnemers” Waar het veld moest komen te liggen, was nog niet bekend, maar voetbalclub SBC en gemeente Son en Breugel waren zo te spreken over de ideeën van Triple S&B dat zij ruimte beschikbaar stelden om het veld te leggen. “Voor het clubhuis van SBC komt dan ook een beachveld van 1200 vierkante meter.”

Sporten
Aan de hand van sportiviteit, respect en positiviteit, de drie kernwaardes van Triple S&B, krijgen kinderen zo de mogelijkheid om op het veld (vrij) te sporten. De sporten die worden aangeboden zijn: korfbal, volleybal, speedminton, ultimate frisbee, hockey, voetvolley, handbal en beachsoccer. “We bieden een variatie aan van verschillende sporten en zo is er voor iedereen wat wils”, vertelt van Waalwijk van Doorn. Triple S&B hoopt in de toekomst de sporten ook aan te kunnen bieden in de wintermaanden. “Met het veld zijn we gericht op de zomermaanden, maar we willen hetzelfde programma ook in de winter gaan aanbieden in de sporthal, zodat we twaalf maanden in het jaar kunnen sporten.”

Doelgroepen
Triple S&B richt zich op vier doelgroepen, waaronder de kinderen, maar daarnaast werkt het ook samen met basisscholen. “Voor de gymles hebben wij simpele sporten bedacht met maar drie spelregels en ook willen we een lesprogramma aan gaan bieden, waarin onze drie kernwaardes centraal staan. Ook de sportverenigingen in Son en Breugel kunnen via ons gebruik maken van het beachveld en daarnaast willen we het bedrijfsleven kennis laten maken met ons door middel van bedrijfsuitjes en sponsorpakketten”, aldus Benus. “We willen de gemeenschap van Son en Breugel er zo veel mogelijk bij betrekken”, vult Stek aan.

Ambassadeurs
Wanneer het veld er komt te liggen, is nog even afwachten. Benus: “De plannen liggen er, alleen nu moeten we de financiën nog rond krijgen.” De gemeente, de lokale Rabobank en het Stakenburgfonds hebben inmiddels een bijdrage toegezegd. Maar Triple S&B is nog op zoek naar meer sponsoren om het veld aan te kunnen leggen. Ook is Triple S&B op zoek naar enthousiaste ambassadeurs, die achter de doelstellingen van de stichting staan en zo nu en dan eens kunnen helpen en /of begeleiden bij de sporten. “Een goed voorbeeld van een ambassadeur is Jasper van Zuuren, in deze niet alleen voorzitter van SBC en adviseur van de stichting maar hij draagt de doelstellingen van de stichting ook enthousiast uit”, aldus de heren.

Voor meer informatie over Triple S&B kijk op: www.triplesnb.nl of mail naar: info@triplesnb.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant