Afbeelding

Gezellig programma zomermarkten

Centrum 55 keer gelezen
UDEN – De maandagmarkten deze zomer worden extra gezellig vanwege verschillende extra activiteiten. Van maandag 1 juli tot en met maandag 5 augustus staan er leuke acts op het priogramma.

[image=248993]

Maandag 1 juli: Ganzenfanfare

Me tromgeroffel, gefluit en gegak trekken zij weer door de straten van de stad. Deze unieke combinatie van mens, muziek en gans betovert iedereen en laat hen in verbijstering achter. Was dat echt? Dromen worden waar als ze als een echte fanfare voorbij marcheren. Gebaseerd op de eeuwenoude traditie van het ganzenhoeden brengen de ganzenhoeders samen met de rasechte Toulouser ganzen deze originele ganzenfanfare. Deze vrolijke, ludieke en vooral diervriendelijke act laat iedereen stralen.

Maandag 8 juli: KoeLala

Vrolijk, gezellig, kolderiek. Dat zijn de kenmerken van deze bizarre maar vooral hilarische muzikale act. Hou je echt nog van mij Rocking Billy, Guus kom naar huus, Country Roads, Thank God I'm a Country Boy en vele andere geweldige meezingers. Heerlijk Nederlands- en Engelstalige evergreens die iedereen kent. De KoeBoy altijd in voor een kwinkslag, een treffende opmerking, maar vooral een passende noot.

Maandag 15 juli: Pansfluiter

De Pansfluiter is een van de oudste op straat spelende orgels van Nederland. Het werd rond 1900 gebouwd door A. van Steenput in Willebroek bij Antwerpen. In het begin van de vorige eeuw was het orgel eigendom van de legendarische familie Warnies, orgelverhuurders te Amsterdam. In 1974 werd de Pansfluiter eigendom van Adrie Vergeer die er na een grondige restauratie sinds 1980 het straatbeeld van Gouda mee opvrolijkt. Het 57 toetsorgel is met zijn karakteristieke registers en bijzondere antieke uitstraling als een der allereerste draaiorgels door de minister van WVC op de lijst van onvervangbare cultuurgoederen geplaatst. Het orgel mag niet aan een ander land worden verkocht.

Maandag 22 juli: Minnezanger Z'Amour

Liefde is overal. Het is in elk hart en in elk lied. Minnezanger Z'Amour zingt zijn liefdesliedjes voor iedereen en overal. Prachtige liefdesliedjes. Engelse en Nederlandse klassiekers. Van de Beatles tot Doe Maar. Met zijn warme stem en zijn charme is Z’Amour een verrukking voor het publiek. Tijdens zijn liedjes deelt hij hartvormige confetti uit. Uitgerust met een ingebouwde geluidsinstallatie, houdt zijn trouwe en pratende paard "Passe Partout", van dansen en grappen met het publiek.

Maandag 5 augustus: De orkestbak

Op een mooie dag ontsloeg Hieronymus van Capelle zijn voltallige orkest. Alle instrumenten had hij op een vreemd soort bakfiets gezet en sindsdien roept hij dat hij het allemaal wel zelf kan. En, tussen ons gezegd en gezwegen, dat kan hij ook.
De markt op maandag is in de zomervakantie iedere maandag geopend tot 13.30 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant