Afbeelding

Parochie Sint Petrus pakt uit met patroonfeest

Religie 197 keer gelezen
UDEN - De Udense Petruskerk is komend weekend het middelpunt van het geloofsfeest Lopend Vuur 2 dat zaterdag én zondag gevierd wordt op het Hoogfeest van patroon H. Petrus en Paulus. Niels Swinkels namens de feestcommissie: "Het werd onderhand tijd voor een feestje, en we hebben het meteen goed opgepakt. Het moet een feest worden voor de gehele parochie, maar ook voor alle mensen die belangstelling hebben of gewoon van een feestje houden."

[image=248961]

"Het feestelijke programma is afwisselend en geschikt voor verschillende leeftijden. In deze tijd is het niet gemakkelijk om openlijk over je geloof te praten. Met dit feest willen we aan elkaar laten zien dat het ook gewoon gezellig is in onze nieuwe grote parochie, in Uden, Odiliapeel, Volkel, Zeeland, Boekel en Venhorst. Iedereen is welkom.”

Zaterdag 29 juni:
10.00 – 15.00 Rommelmarkt bij Parochiecentrum, Kerkstraat
12.30 – 15.00 Kindermiddag op festivalplein voor de kerk
18.15 uur Aankomst Lopend Vuur vanuit alle kernen
18.30 uur Aanvang Eucharistieviering met Deux Bornes en de Drieklank
20.00 uur Gevarieerde avond met een live band, Niels Swinkels, Mario Raadwijk en dienstenveiling op festivalplein voor de kerk
23.00 uur Einde zaterdagprogramma


Zondag 30 juni:
10.30 Eucharistieviering m.m.v. Gildes uit Boekel, Zeeland en Uden
11:45 Vertrek Lopend vuur naar alle kernen/kerken
12.00 Multiculturele brunch op het kerkplein
13.00 Vertrek puzzel-fiets-speur-tocht (kan ook met ander vervoer) langs alle kerken/kernen van de parochie.
13.30 Einde brunch.
16.30 Sluiting kerken-fiets-speur-tocht


Consumpties zijn een euro per muntje. Voor de zaterdagavond iseen live-band gevormd voor en door parochianen. De organisatie hoopt behalve op mooi weer ook op veel belangstelling. Alle kerken zijn op zondag, al dan niet met een fietskaart, te bezichtigen. Niels: "We mogen best eens met al onze parels pronken. Heel leuk dat alle kerken meedoen. Bij elke kerk is iemand om iets over de gebouwen en hun geschiedenis te vertellen. Degenen die zich aanmelden voor de puzzeltocht, krijgen bij elke kerk een kleine attentie."

Lourdes
In april 2014 gaat het bisdom 's Hertogenbosch op een diocesane bedevaart naar Lourdes. "Hoofdaalmoezenier is pastoor Theo van Osch, omdat hij daar zijn roeping vond en omdat hij dan 25 jaar priester is. Dat wordt dus ook een jubileumfeest." Er zijn mensen in parochie Sint Petrus die graag mee zouden willen gaan naar Lourdes, maar dat niet kunnen betalen. Niels: "De opbrengsten van alle festiviteiten zijn een ondersteuning voor die mensen, zodat ze toch met ons mee kunnen gaan. Een mooi streven, om werkelijk iedereen een kans te geven om mee te gaan, zelfs de mensen die het niet zo breed hebben", glundert hij: "Tot ziens dus op het geloofsfeest, neem gerust iemand mee. Gezellig."

[image=248960]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant