Afbeelding

Lastige Vechtdalrally voor Maarten van Tienen

Sport 74 keer gelezen
ZEELAND – Maarten van Tienen kan redelijk tevreden terugkijken op de 9de editie van de Autosoft Vechtdalrally. Ondanks de lastige weersomstandigheden en een andere navigator wist van Tienen de Citroën DS3 R3 aan de finish te krijgen en wederom wat punten te pakken voor het kampioenschap. Van Tienen, ditmaal genavigeerd door Kenneth Delvaux, wist in Divisie 3 een keurige 8ste plaats te behalen en in de klasse A7 pakte de Hontec-Motorsport equipe het zilver.

[image=248939]

De Autosoft Vechtdalrally is een compact evenement met een groot aantal onverharde paden. Dit zorgt vaak voor veel spektakel en uitvallers. De weersomstandigheden waren de dagen voorafgaand aan de rally niet optimaal geweest, maar het onverhard lag er redelijk bij. Vroeg in de middag ging de eerste deelnemer van start en het zonnetje zorgde ervoor dat de snelle krappe paden rondom Hardenberg er goed bij lagen. Helaas konden van Tienen en Delvaux hier niet van profiteren want een verkeerde set up zorgde ervoor dat ze niet de snelle tijden konden rijden die ze graag hadden gewild. Tijdens de eerste boucles van 3 proeven liet de equipe dan ook wat tijd liggen.
Net voor de start van de tweede boucles begon het te regenen en dat maakte de keuze van de banden extra lastig. Het team besloot om op slicks van start te gaan en dat bleek achteraf de juiste keuze te zijn geweest. De regen zette niet echt door en hierdoor konden van Tienen en Delvaux weer wat plaatsen goed maken in het klassement. De samenwerking in de auto ging steeds beter en het vertrouwen kwam langzaam terug. Dit resulteerde direct in snellere tijden op de proeven en van Tienen klom langzaam iets hoger in het klassement. Vooral op het vele onverhard op kp 6 Rallybusiness maakte van Tienen veel tijd goed en bleek de Citroën DS3 R3 weer een betrouwbare en snelle auto te zijn.
Het wisselvallige weer bleef de rijders parten spelen vlak voor de start van de 3de en laatste boucles werd besloten om op regenbanden van start te gaan. Dit omdat er informatie vanaf de proeven was gekomen dat er grote plassen op de weg lagen. Tijdens de proef bleek dit wel mee te vallen en waren deze grotendeels weg zodat achteraf gezien intermediates de betere oplossing bleken te zijn. De Hontec-Motorsport equipe verloor een plaats in divisie 3, maar wisten het tijdsverlies te beperken. Na 9 zware proeven finishte van Tienen op een 24ste plaats algemeen en werd hij 8ste in divisie 3. Gezien het grote aantal uitvallers en de lastige omstandigheden een prima prestatie van de equipe. Maarten van Tienen kan zich met een tevreden gevoel op gaan maken voor de GTC Rally rondom Etten-Leur komende maand.


Vechtdalrally
Maarten van Tienen: “De Vechtdalrally is voor ons redelijk verlopen al had er meer ingezeten. Ik reed deze rally samen met Kenneth Delvaux en dat was wel weer even wennen. Kenneth en ik hebben voor het laatst samen gereden tijdens de Amsterdam Shortrally in 2012. Tijdens de eerste proeven hebben we wat tijd laten liggen vanwege een verkeerde set-up. De auto liep niet zoals het hoorde en de ALS kwam er in de 1e en 2de versnelling niet in. Ook het weer maakte het lastig om te beslissen op welke banden we van start moesten gaan. Tijdens de 2de boucles maakten we de juiste keuze om op slicks te starten, maar tijdens de 3de boucles pakte de keuze voor regenbanden misschien net verkeerd uit. Hierdoor hebben we op de laatste proeven misschien wat tijd laten liggen, maar het blijft een gok. Ondanks alles zijn we redelijk tevreden met het resultaat en mede dankzij Hontec-Motorsport en mijn monteurs hebben we de finish weer gehaald.”

Uitslag 9de Autosoft Vechtdalrally
1. A. de Koning / H. Verschuuren Mitsubishi Lancer EVO 7
2. P. van Hoof / M. Jacobs Mitsubishi Lancer EVO 4
3. K. Kooijman / H. van Goor Mitsubishi Lancer EVO X
24. M. van Tienen / K. Delvaux* Citroën DS3 R3
* 8ste plaats Divisie 3 / 2de plaats Groep A7

Volgende rally Maarten van Tienen: GTC Rally 12-13 juli Etten-Leur

[image=248940]


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant