Afbeelding

Stimuleringsregeling beplanting Het Groene Woud

Algemeen 28 keer gelezen
Een van de belangrijkste cultuurhistorische elementen in het landschap van Het Groene Woud zijn de houtsingels, bomenrijen en heggen. Streekrekening Het Groene Woud wil dit kenmerkende landschap graag in stand houden en waar mogelijk bewoners in Het Groene Woud stimuleren om nieuwe landschapselementen aan te leggen.

[image=248913]

De stichting ondersteunt daarvoor het project ‘Cultuurhistorisch landschap Het Groene Woud’ van projectbureau Orbis. Bewoners van het buitengebied in Het Groene Woud wordt gevraagd zich te melden voor deelname aan dit project. Streekrekening Het Groene Woud heeft een budget beschikbaar gesteld om landschapselementen aan te leggen op particulier terrein. Naast een investering in het cultuurhistorische landschap is de aanleg van extra landschapselementen ook een investering in de biodiversiteit van Het Groene Woud.
Binnen het project worden diverse landschapselementen aangeboden, zoals laanbomen en houtsingels, maar ook gemengde hagen en vlechtheggen. Per deelnemer zal gekeken worden naar de locatie en welke landschapselementen daar het beste passen.

Deelnemen?
Om deel te kunnen nemen gelden een aantal voorwaarden: woonachtig in het buitengebied van Het Groene Woud, ruimte beschikbaar hebben voor landschapselementen en geen inpassings- of herplantplicht voor de locatie, tevens wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd.
Er wordt met een vooraf vastgesteld budget gewerkt. Bij interesse is het dus van belang om snel aan te melden. Aanmeldingen worden op basis van aanmelddatum behandeld. Aanmelden kan bij Koen van Hout van Projectbureau Orbis 06 22 22 41 46 of .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant