Afbeelding

Ziekenhuis Bernhoven niet in gevaar

Algemeen 58 keer gelezen
UDEN – Ziekenhuis Bernhoven in Uden heeft geen grote financiële problemen. Naar aanleiding van het bericht in het Algemeen Dagblad van vandaag waarin wordt gesteld dat kleine ziekenhuizen in gevaar zijn, stelt de raad van bestuur van Bernhoven dat deze berichtgeving niet van toepassing is op Bernhoven.

[image=248882]

Met de overgang van Bernhoven van twee locaties (in Oss en Veghel) naar een nieuw ziekenhuis in Uden heeft Bernhoven alle randvoorwaarden geschapen om een gezonde financiële toekomst te realiseren, aldus de raad van bestuur. “Ondanks de investering in de nieuwbouw zijn in 2011 en 2012 goede resultaten gerealiseerd. Nu in 2013 de nieuwbouw is betrokken levert dit substantiële efficiency op. Daarnaast zijn de contracten met de zorgverzekeraars voor 2013 rond waardoor de facturering op gang komt. Hiermee is de liquiditeit van Bernhoven gewaarborgd.”
Het Algemeen Dagblad meldde dat behalve het failliet verklaarde Ruwaard van Putten Ziekenhuis nog tien tot vijftien ziekenhuizen in grote financiële problemen zijn. Deskundigen verwachten dat meerdere klinieken zullen omvallen, schrijft het AD. Dat zou onderzoek van accountantsorganisatie BDO uitgewezen hebben. Ook werden het Orbisch Medisch Centrum in Sittard-Geleen en het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer genoemd.

Jaarrekening
Chris van den Haak, voorzitter van de BDO Branchegroep Zorg zegt in het AD: “Soms raakten ziekenhuizen in de problemen door prestigieuze nieuwbouwprojecten.” Dat geldt dus niet voor Bernhoven. Woordvoerster Stella van Emmerik: “Onze jaarrekeningen zijn openbaar en kunnen via www.bernhoven.nl/Jaardocumenten door iedereen bekeken worden. Het is dan wel belangrijk om conclusies te trekken die werkelijk van toepassing zijn op Bernhoven.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant