Afbeelding

Hoogste punt kindercentrum het groenehuis

Zakelijk 116 keer gelezen
UDEN – Op het bouwterrein van kindercentrum het groenehuis in Uden werd vrijdag de vlag gehesen en een Maashorstbiertje gedronken. Na vijftien weken werd het hoogste punt gevierd. Over enkele maanden gaat kindercentrum het groenehuis kinderopvang bieden met als uitgangspunt altijd gezondheid en (dus) natuur.

[image=248848]

In kindercentrum het groenehuis wordt twee keer zoveel ruimte gerealiseerd voor kinderen als wettelijk bepaald met in het hart een speelplein met aan weerszijde een vleugel met twee groepsruimtes. Die staan in een open verbinding met elkaar. Ook de keukens en sanitaire ruimtes zijn ‘open’ waardoor medewerkers altijd zicht hebben op kinderen en collega’s. Hiermee wordt het ‘vierogenprincipe’, waarbij er altijd een tweede volwassene moet kunnen meekijken of meeluisteren, in de praktijk gemakkelijk uitvoerbaar. Deze maatregel wordt, sinds kort, vanuit het oogpunt van veiligheid gesteld door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in navolging van de commissie Gunning (Amsterdamse zedenzaak).

Natuur
In een fris kindercentrum is de luchtkwaliteit, ventilatie, behaaglijkheid, hygiëne en energiebesparing optimaal te regelen. Op dit moment worden de plannen voor de buiteninrichting afgemaakt. De ontdektuin is straks bereikbaar vanuit alle groepsruimtes en vanuit het speelplein. Verder is natuur heel dicht bij met een kweekkas op het dak van de eerste verdieping. Bouwkundig aannemer Bouwbedrijf Wagemakers B.V. realiseert samen met Verstegen Elektro en Rooijakkers Installatietechnieken de nieuwbouw van kindercentrum het groenehuis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant