Afbeelding

‘Met kop en schouders’ naar Link

Kunst en cultuur 42 keer gelezen
UDEN - In het vestzaktheater Naat Piek vond zaterdag het theaterfestival van MIK Uden ‘Met kop en schouders’ plaats. ’s Middags hielden de kindergroep en de jongeren hun presentaties voor hun ouders en andere geïnteresseerden. ’s Avonds mocht de productiegroep maar liefst twee keer aan de bak met ‘Telzucht’, speciaal voor deze groep geschreven door Peter van Aar.

[image=248669]

Docente Sofie van den Krommenacker heeft met dit stuk en deze spelersgroep een unieke combinatie te pakken die zij op geheel eigen wijze gestalte weet te geven. ‘Telzucht’ gaat over een meisje, Eva, dat dwangmatig met tellen bezig is. En dat niet alleen, ze moet ook op even getallen uitkomen, want een even uitkomst is goed, oneven is fout. Ze gaat hier zo in op dat het haar hele leven beheerst. De overige acteurs verbeelden de ‘gedachten’ van Eva. Zij vertalen de onrust in het hoofd van Eva. Zij zijn de stemmen die haar opdringen te tellen, die inzicht geven in haar gedachtegang. De controle helpt haar de chaos in haar hoofd te bedwingen. Pas dan heeft Eva het gevoel ‘grip’ op haar leven te krijgen.

Mocht u nieuwsgierig zijn naar deze productie, dan kunt u daar komende zondag nog van genieten. Deze groep is namelijk uitgenodigd om deel te nemen aan het jongerentheaterfestival LINK in Tilburg op zondag 23 juni a.s. Meer over dit festival op www.linkfestival.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant