Afbeelding

B &W positief over nieuwbouw ‘rode school’

Onderwijs 139 keer gelezen
UDEN - De leerlingen van het Udens College (UC) hebben het prima gedaan bij de eindexamens. De eerste slaagpercentages van alle opleidingen aan het UC, van vmbo basis tot vwo, liggen boven het gemiddelde in de regio. “We zijn nu al heel tevreden”, zegt directeur-bestuurder Wiel Sporken van het UC. “En met de herexamens gaan nog meer leerlingen de eindstreep halen.” Hij is tevreden, zeker ook nu de kans op nieuwbouw van de ‘rode school’ groter is geworden.

Sporken: “Aan de kwaliteit van het rode gebouw aan Schepenhoek, daar kunnen we niet op stel en sprong iets aan veranderen, al zijn we daar wel druk mee bezig. Inmiddels heeft het College van Burgemeester en Wethouders positief gereageerd op onze aanvraag voor nieuwbouw. Het is nu wachten op een definitief besluit van de gemeenteraad”.

[image=233367]

Examens
De voorlopige slaagpercentages van het UC zijn: vmbo basis 92,0%, vmbo kader 86,0%, vmbo theoretisch 88,7%, havo 90,1% en vwo 92,3%. De definitieve slaagpercentages worden pas duidelijk na de herexamens.
Deze examenperiode was nog wat spannender dan anders vanwege de gestolen examens in Rotterdam. Voor de eindexamenleerlingen van het UC heeft dit vooral meer gedoe en wat vertraging opgeleverd. Voor de vwo leerlingen duurden de examens opeens een dag langer vanwege het uitstel van het examen Frans. Voor vmbo leerlingen met Economie als eindexamenvak kwam de uitslag een dag later dan voorzien.
Sporken: “Een aantal vwo leerlingen heeft een vliegreis moeten annuleren, dat was natuurlijk een domper. Verder hebben we al onze leerlingen formeel moeten informeren over de ‘inkeerregeling’ van de inspectie, waarbij fraudeurs zich nog konden melden. Dat kwam wel wat dreigend over. Maar gelukkig kunnen we deze examenperiode nu toch heel goed afsluiten”.

Tevreden
Resultaten zijn belangrijk, maar ook de sfeer en de veiligheid op school. Ook op dat punt scoort het U C goed. Dat blijkt uit een tevredenheidonderzoek van dit jaar onder 2500 leerlingen en de ouders van leerlingen in leerjaar 3.
Uit het onderzoek bleek dat de leerlingen meer tevreden zijn dan veel leerlingen elders. Ze geven de school een hoger rapportcijfer en zijn vooral positief over de veiligheid en de mentor. Ouders zijn blij met de prettige sfeer en vinden de school een aanrader voor andere ouders.
Leerlingen van het UC havo vwo zijn wel ontevreden over het ‘rode gebouw’. Vmbo leerlingen vinden de regels over het gebruik van de mobiele telefoon veel te streng. De regels voor het gebruik van communicatiemiddelen binnen het UC worden vanaf komend schooljaar aangepast.

[image=47850]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant