Afbeelding

Topperprijs technologie vmbo Uden

Onderwijs 31 keer gelezen
UDEN - Drie leerlingen van het Udens College, sector vmbo hebben de Topperprijs van het Platform Technologie in de wacht gesleept. Deze jaarlijks georganiseerde prijs heeft als doel leerlingen te stimuleren om een vernieuwend idee te bedenken, dat eventueel ook door andere scholen gebruikt kan worden.

[image=247703]

En vernieuwend was het idee van Sanne van Moorsel, Esther Verboom en Cindy Zhang zeker. In het Gelderse Garderen presenteerden zij hun milieuproject: stroom opwekken via een bewegende vloer. De leerlingen bleven de concurrenten uit Tholen en Amersfoort ruimschoots voor. Het drietal won daarmee 750 euro. Daarvan mogen de dames een derde deel zelf houden, het andere deel wordt gebruikt voor de technologielessen. De prijs is vrijdag 7 juni uitgereikt op het Udens College door de voorzitter van het Platform Technologie Wiel Wijnen.

Polen
De leerlingen uit leerjaar 3 gemengde leerweg zijn enthousiast aan de slag gegaan met deze uitdaging van het project ‘Het beste idee voor het UC’. Onder leiding van de docenten volgden vijf weken lang, twee uren per week onderzoeken, samenwerken, interviewen, experts raadplegen en vooral praktisch nadenken welk idee de school zou moeten uitvoeren.
Het resultaat: dertig vernieuwende, grappige, leuke, originele en verrassende ideeën. Door een deskundige jury, bestaande uit directie, docenten en leerlingen werd het meest vernieuwende idee gekozen om afgevaardigd te worden voor de Topperprijs.
Daarnaast mochten deze leerlingen hun idee presenteren in het buitenland namelijk in Krakow Polen. Het Udense vmbo neemt deel aan het Comenius netwerk REACT. Hierin participeren acht scholen uit Europa en op de internationale voorjaarsconferentie in Krakow werd de Nederlandse inzending met veel enthousiasme ontvangen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant