Afbeelding

'Het gras wordt echt niet blauw'

Sport 31 keer gelezen
ROSMALEN – Voor de 24ste keer gaat zondag het grastennistoernooi van Rosmalen, de Topshelf Open, van start. Een toernooi met internationale topspelers, waarbij het Bourgondische karakter behouden is gebleven.

[image=247702]

Marcel Hunze (44 jaar) is dit jaar voor de vijftiende keer toernooidirecteur van de Topshelf Open. Na Heineken, Ordina en Unicef weer een nieuwe naamgever voor het op één-na-grootste tennistoernooi van Nederland. “We zijn er blij mee, de komende jaren zijn we weer verzekerd van toptennis”, zegt Hunze, gezeten in het gedeelte van het Autotron dat ingericht wordt als spelerslounge. Vanaf het balkon zijn de werkzaamheden te zien die moeten uitmonden in een tijdelijk tennisdorp. “In deze tijden een nieuwe hoofdsponsor binnen halen is fijn. Unicef was natuurlijk een mooi concept, maar in de moelijke markt van nu heb je toch een échte sponsor nodig. Met Unicef hadden we een speciale constructie waarbij subsponsoren voor de financiën zorgden. De deal met Topshelf ziet er heel anders uit dan die met, pakweg, Ordina. Vandaag de dag is sportsponsoring meer dan een zak geld geven. Temeer ook omdat er niet zoveel geld meer is bij bedrijven. Je moet dan innovatief worden. Met Topshelf gaan we er in de toekomst meer een totaalevent van maken met meer dan alleen tennis.”
Vernieuwend bezig blijven dus. Noodzaak om het hoofd boven water te houden. “Je schrikt als je gaat kijken hoeveel evenementen niet meer bestaan, vooral door de crisis”, zegt Marcel Hunze. De bezoeker zal overigens weinig merken van de innovatiedrang. “Nee het gras wordt echt niet blauw dit jaar. Het is meer subtiel, maar mensen gaan het wel merken. Als je niets doet ook.”

Ferrer
Het eerste toernooi met Hunze als directeur was in 1998. ‘Rosmalen’ is in die tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op de tenniskalender. Vijftien jaar geleden kwamen er gemiddeld 25.000 bezoekers, nu zijn er dat gemiddeld 60.000. Grote namen speelden er. Dit jaar is met name het mannentoernooi sterk bezet met onder anderen Roland Garros-finalist David Ferrer. “Het is het beste deelnemersveld van de laatste zeven jaar”, zegt Hunze. “Kijk, de top 4 komt hier niet naar toe, maar wat daaronder zit is bij de mannen ook nog top. Bij de vrouwen is dat anders. Je hebt Sharapova, Wiliams, maar een Azaranka maakt daar het verschil al niet meer. Daarom hebben wij ervoor gekozen meer te investeren in het herentoernooi”, aldus Marcel Hunze, die zelf de twee overwinningen van Sjenk Schalken ‘het sportieve hoogtepunt als toernooidirecteur’ noemt. “Ik ben lang zijn manager geweest en hij is een goede vriend. Dan geniet ik met hem mee.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant