Afbeelding

Burgemeester roept op tot harmonie en respect

Algemeen 13 keer gelezen
UDEN - "Laten we in het nieuwe jaar samen en in harmonie met elkaar optrekken, in samenwerking verder bouwen aan Uden, met de hoop dat we daarin vooral ook met respect voor elkaar goede resultaten neer kunnen zetten", sprak burgemeester Henk Hellegers maandagavond. Hij hield zijn Nieuwjaarstoespraak in een volle publiekshal. Vele Udenaren waren gekomen om elkaar daar de hand te schudden.

[image=201226]

De burgemeester blikte terug op het Uden van honderd jaar geleden en constateerde dat het leven toen heel wat overzichtelijker was dan nu. "De informatie komt naar de mensen toe via veel meer media dan alleen krant, radio en televisie. Ook de houding ten opzichte van gezag was anders. De mensen zijn nu wel mondiger, maar hun houding is soms verontrustend. Op tv moet een campagne gevoerd worden vanwege geweld met hulverleners en politie. De samenleving is van ons allemaal en we dienen daar met respect en met elkaar mee om te gaan."
Uiteraard had de burgemeester het over de crisis. Toch zag hij daar ook een uitdaging in. "We zullen zaken samen op moeten pakken met meer gemeenten en met minder geld. Dat vereist creativiteit." Zoals gewoonlijk eindigde hij met een gedicht.
Onder de gasten waren nog drie burgemeesters meer aanwezig. De Duitse collega Sommer uit Lippstadt en de oud burgemeesters Hehenkamp en Kersten. (foto: Rob van Berkel)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant