Afbeelding

Vliegbasis start avondvliegprogramma

Algemeen 2 keer gelezen
VOLKEL - Vliegbasis Volkel start met ingang van maandag 9 januari tot vrijdag 23 maart het avondvliegprogramma. Vanaf deze datum beoefenen F-16’s gedurende zes weken het vliegen bij duisternis. Commandant vliegbasis, kolonel Peter Tankink licht op 10 januari het avondvliegprogramma nader toe aan geïnteresseerden in het Basis Informatie Centrum van vliegbasis Volkel.

[image=201219]

Het avondvliegprogramma vindt plaats in week 2 (9 tot 13 januari), 3 (16 tot 20 januari), 6 (6 tot 10 februari), 7 (13 tot 17 februari), 9 (27 februari tot 2 maart) en 12 (19 tot 23 maart). Er wordt in principe gevlogen van maandag tot en met donderdag tot 23.00 uur. Tijdens het avondvliegen vertrekken de toestellen in de middag voor 17.00 uur en in de avond.
Avondvliegoefeningen zijn noodzakelijk om vliegers optimaal voor te bereiden op hun taak. De vroeg invallende duisternis in de wintermaanden maakt het mogelijk een dergelijk oefenprogramma uit te voeren. Daadwerkelijke inzet van F-16 jachtvliegtuigen, zoals momenteel in Afghanistan, vindt steeds vaker plaats bij nacht. Het toestel is goed uitgerust voor nachtelijke operaties. Zo heeft de vlieger de beschikking over geavanceerde nachtzichtapparatuur. Regelmatig moet worden getraind om deze middelen optimaal te kunnen benutten tijdens huidige en toekomstige missies.
Vanwege operationele redenen of door onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaand vliegprogramma worden afgeweken. Voor geïnteresseerden is een informatieavond gepland op dinsdag 10 januari. De commandant van de vliegbasis, kolonel Peter Tankink, gaat tijdens deze avond nader in op het waarom van avondvliegen, de taken en werkwijze en de procedures. De informatieavond vindt plaats in het Basis Informatie Centrum van de vliegbasis Volkel en begint om 19.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te richten aan onder vermelding van de naam en het aantal personen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant