Afbeelding

Laatste weekend Vorst(in) van Maashorst

Algemeen 37 keer gelezen
UDEN – In het Museum voor Religieuze Kunst in Uden is nog tot en met zondag 8 januari de presentatie te zien van het Vorstengraf van Slabroek uit de vroege ijzertijd.

[image=201234]

De ongewone rijkdom van de vondsten, sieraden en toiletgerij doet vermoeden dat het graf gegraven is voor een vooraanstand persoon, een vorst of vorstin. Omdat er nagenoeg geen stoffelijke resten zijn teruggevonden, is het (nog) niet mogelijk om vast te stellen of het om een vrouw of man gaat.
De bijzondere archeologische verhuizen na 8 januari naar het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden, om daarna een laatste rustplaats te vinden in het (depot van) het Noordbrabants Museum te Den Bosch. Wie de vorst(in) in de nabijheid van haar oorspronkelijke omgeving wil zien, kan tot en met zondag terecht in het Museum voor Religieuze Kunst te Uden
Op dinsdag 10 januari wordt de winnaar van de prijsvraag ' De vorst(in) van Uden' bekend gemaakt. Iedereen werd gevraadg om haar of zijn fantasie volop de ruimte te geven over de Vorst (in) in de vorm van een verhaal of gedicht, een lied, een beeld of wat dan ook.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant