Afbeelding

Vele prijzen Boxmeers IJsfestijn niet afgehaald

Column 29 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83644]

En zo eindigt 2011 toch nog met een zeer hoopvol bericht. Het hele jaar zijn we gek gemaakt met allerlei ellendige verhalen over “de nietsontziende crisis”. Hordes Brabantse huisvrouwen moesten zich ineens liggend staande houden; tandartsen hadden vanwege hun hoge honoraria nauwelijks werk en gaven hun klanten nog enkel kledingadviezen wat te dragen bij hun gele tanden; niemand kreeg nog een kerstpakket, en degene die nog wel een envelop met inhoud kreeg, haalde daar een ontslagbrief uit. Nog even en het Afrikaanse Malawi zou in onze regio enkele ontwikkelingsprojecten gaan starten.

Maar eindelijk komt de waarheid aan het licht. En dat door een klein berichtje over een loterij in Boxmeer. Enkele sponsoren van het plaatselijke ijsfestijn waren daar op het lumineuze idee gekomen om de uitgehongerde en zwaar verarmde bevolking een unieke kans op overleven te bieden in de vorm van een gratis arrangement bij een pannenkoekenhuis, een gourmetschaal (met het vlees erbij?) en toegangskaartjes voor het Zoo-Parc in Overloon. Ik neem aan dat je als winnaar van die laatste prijs een minuut gratis mocht jagen. Maar nou komt ‘t: een groot deel van de prijzen is gewoon niet opgehaald! Waaronder een scooter ter waarde van 1175 euro. Fantastisch toch? Ik kan maar tot één conclusie komen: Er is helemaal geen crisis! Althans niet in Boxmeer.

Zoals ieder jaar, eindig ik mijn laatste column met 3 prangende vragen:

1.Bij mij in de straat woonde vroeger een jongen die met 6 vingers was geboren. Het ventje heeft tot zijn 18e verplicht met vuurwerk moeten spelen. Maar nou vroeg ik me af: geven bevriende vuurwerkslachtoffers elkaar een high two?

2.Wat is er mooier dan een gesprek tussen twee verliefde mensen die zwijgen? Van de week zag ik nog twee van die duifjes bij ons achter tegen het schrikdraad staan. De vonken vlogen er van af. Ze vertelden me dat ze vanaf de eerste seconde gek op elkaar waren. Toen dacht ik: zijn mensen die geloven in liefde op het eerste gezicht … niet gewoon lui?

3.Ga nou op 1 januari ’s op de weegschaal staan. Erg hè? Het is toch gewoon beangstigend om te zien dat ieder jaar de zwaartekracht op aarde aantoonbaar toeneemt. Waarom hoor je daar de milieuactivisten nooit over?

Een knetterend 2012 gewenst en dat jouw problemen net zo lang bij je mogen blijven als je goede voornemens.

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant