Afbeelding

Tim Wolf: 'UDI'19 beschikt over kwaliteit'

Voetbal 62 keer gelezen
UDEN - Hoewel hij al vijf jaar deel uitmaakte van de A-selectie van UDI'19 is Tim Wolf eigenlijk pas dit seizoen écht doorgebroken. De 23-jarige buitenspeler heeft zich zelfs opgewerkt tot één der belangrijkste spelers van het team dat op de 2e plaats staat in de Hoofdklasse C. Hoog tijd derhalve voor een nadere kennismaking.

Ruim een jaar geleden leek Tim Wolf voorgoed verloren te gaan voor UDI'19. Tim Wolf: "Ik speelde in het 2e in die tijd. Vanwege mijn werk kon ik echter dan nooit wedstrijden spelen, dat viel altijd samen. Het kwam er dan op neer dat ik alleen maar wat trainde, dat zag ik niet meer zitten. In goed overleg heb ik toen besloten om er mee op te houden." Met zijn 'werk' doelt Tim Wolf op zijn full-time dienstverband wat hij heeft als jeugdtrainer bij PSV.

[image=201294]

PSV
Bij de Eindhovense club is de Udenaar verantwoordelijk voor de E1. Wolf: "Ja, dat is mijn team. Daarnaast ben ik assistent bij de D1 wat inhoudt dat ik in ieder geval bij alle trainingen ben. Als neventaak doe ik ondermeer het coördineren van de video-analyses die we maken." Wolf is in de gelukkige omstandigheid dat zijn studie aan het CIOS het gewenste resultaat heeft opgeleverd. "Ja, ik studeerde daar met als hoofdvak 'voetbal' waarna ik stage mocht lopen bij RKC Waalwijk en daar ook een contract kreeg. Na de fusie met Willem II (de jeugdafdelingen gingen samen - red) bleef ik echter over maar gelukkig kon ik naar PSV. Eerst heb ik onder Wiljan Vloet gewerkt en nu is Jelle Goes de baas."

UDI'19
Dit jaar is Tim Wolf weer helemaal terug in de A-selectie van de Parkzichters. "Ja, nu kan ik het weer goed combineren en mede omdat er ook wat concurrentie weg is heb ik een basisplaats kunnen bemachtigen. Ik denk dat UDI'19 voetballend gezien één van de betere teams in deze klasse is. We steken daarbij ook als team anders in elkaar dan de meeste andere elftallen. We moeten ervoor waken dat we niet meegaan in het tempo en manier van spelen van de tegenstanders. Zij willen vaak werken met lange ballen, fysieke duels en veel energie in de wedstrijd leggen. Dat laatste moeten wij uiteraard ook doen maar dan wél in het voetballende aspect. Fysieke duels moeten we proberen uit te blijven want dat gaan we nooit winnen. Op zich denk ik dat we een kwalitief sterke groep hebben waar veel potentie in zit. Het belangrijkste is dat we ook bij tegenslagjes rustig blijven en altijd van onszelf uitgaan. Blijven voetballen is het devies."

[image=79383]


Assists
Gevraagd om een zelfanalyse moet de fragiele buitenspeler glimlachen. "Ik denk dat ik snel ben en technisch vaardig. Uiteraard zijn er zaken die ik moet verbeteren. Bijvoorbeeld moet je maar eens kijken naar mijn aantal doelpunten als rechtsbuiten. Dat is dramatisch. Een en ander heeft ook te maken met het feit dat ik nog een klassieke rechtsbuiten ben. Ik wil niet teveel naar binnen trekken omdat je dan de ruimtes dichtloopt. Soms ben ik misschien teveel gefocust op de assist terwijl ik dan ook zelf kan scoren. Ik krijg wel kansen soms maar ik scoor te weinig. Aan de andere kant heeft Sam Wassenberg er al vijftien inliggen en dat heeft misschien ook te maken met de manier van spelen van de buitenspelers." (WR)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant