Afbeelding

Primitieve winterhike Uotha

Algemeen 21 keer gelezen
UDEN – Vier leden van de Davy Crockett stam van scouting Uotha uit Uden hebben tussen kerst en oudjaar een primitieve tocht gelopen door de Belgische en Luxemburgse Ardennen. Tijdens deze hike liepen de scouts een route door de Ardenne, waarbij ze aangewezen waren op spullen die ze in hun bepakking met zich meedroegen.

[image=201307]

Jeroen, Maarten, Marianne en Peter vertrokken op 27 december met de trein richting Bastogne. Vanaf daar trokken ze de bossen van de Ardennen in. Overdag liepen zij naar het volgende bivak, waar ze eten kookten op een brandertje en overnachten in tenten. Tijdens de tweede dag deden de stamleden het stuwmeer Lac de La Haute Sure bij Wiltz aan, een van de hoogtepunten van de tocht. Na vier dagen bereikten zij het Luxemburgse Clervaux, het eindpunt van de hike.
De Davy Crockett stam is de oudste speltak van scouting Uotha. Jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar ondernemen een aantal keer per jaar verschillende grotere en kleinere activiteiten. De meeste stamleden zijn ook leiding van een jongere speltak binnen de scouting. Voor meer informatie, kijk op http://scoutnet.nl/~uotha

[image=201308]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant