Afbeelding

Sterke line-up Monsters of Mariaheide

Kunst en cultuur 32 keer gelezen
MARIAHEIDE – Het duurt nog een paar weken voordat het zover is, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuwe editie van Monsters of Mariaheide. Het festival is dit jaar op zaterdag 28 januari.

[image=201409]

Waar andere festivals kopje onder gaan of met moeite het hoofd boven water houden, doet Monsters het met een stabiel bezoekersaantal van zo’n 1800 goed. “Wat is er nu mooier dan feestje geven waar geen geld bij hoeft?”, zo vraagt organisator Hans van Hoof zich af. “Dat hebben we vooral te danken aan de enorme inzet van vrijwilligers, zo’n honderd in totaal. Terwijl andere festivals meer moeten uitbesteden. Daarbij blijven de prijzen van bands maar stijgen. Zij kunnen het geld niet meer verdienen met cd’s, dus doen ze dat met optredens.”
Desondanks is het de organisatie gelukt een aansprekende line-up in elkaar te zetten. De Heideroosjes doen tijdens hun afscheidstoernee ook de Monsters aan. Van Hoof ziet hiermee een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Ook van Limburgse bodem is DeWolff, een trio dat in notime uitgroeide tot een van de toppers op de festivalpodia in binnen- en buitenland. “Ik denk dat we dit jaar de sterkste line-up in jaren hebben”, aldus Hans. “Nashville Pussy is al jaren een naam in de rockwereld. Van dik hout zaagt men planken. OD Saxon komt met twee originele leden van Saxon en is minstens zo goed als de band die met de originele zanger toert onder de naam Saxon.”
De negentiende editie van Monsters of Mariaheide wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden op de Bolst tussen Mariaheide en Erp. Nieuw dit jaar is een pendeldienst naar de dichtsbijzijnde bushalte en naar Eindhoven CS. Meer info hierover en over het programma: www.monstersofmariaheide.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant