Afbeelding

Apotheker vliegt bij Nistelrode uit de bocht

Column 33 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Kijk je ooit op kliknieuws.nl? Moet je toch ’s doen. Al het dagelijkse nieuws van de regio staat daar handig op een kluitje. Hier komen de leukste van deze week:

- Willemien Verstegen uit Rijkevoort heeft illusionist Uri Geller aangeklaagd. Ze beweert zwanger te zijn geraakt door het kijken naar zijn show. Haar spiraaltje zou zijn omgebogen.

- De Osse wedstrijdzeiler Dirk Schepens is geselecteerd voor de Olympische Spelen in Londen. Schepens is van plan ook zijn moeder mee te nemen: “Zij strijkt dan iedere morgen de zeilen en als we 8 knopen halen … naait zij die er aan.”

- Udens kerkbestuur Sint Petrus nu al op zoek naar 3 wijzen en één maagd voor kerstmis 2012.

- In Veghel is gisteren de Prima-winkel in de Stationsstraat overvallen. Eigenaar Theo de Laat verklaarde dat de schade gelukkig meeviel want hij had toevallig net de prijzen verlaagd.

De onzalige berg verkeersongevallen op kliknieuws zal ik je besparen. Vooral op de A50 is het tegenwoordig tering en inslag. Rond kerst zag ik op die snelweg bij Ravestein een auto tegen de vangrail staan. Er stond een man bij met een jerrycan. Of ik kon helpen. “Ja”, zegt die kerel, “hij is leeg, kun jij in Ravestein even bier gaan halen?” Dan denk ik, hoe kom je erbij om met drank op, achter het stuur te kruipen? Ik heb het maar één keer gedaan, en dat was geen succes. Dat vond mijn examinator trouwens ook.
Van de week knalde er op de A50 bij Nistelrode zelfs een auto van een apotheker de sloot in. Ongelofelijk. Je weet toch, drank en medicijnen gaan niet samen! Op kliknieuws staat een foto waarop je de bestuurder na afloop de achterbak in ziet schieten, op zoek naar de doos hoofdpijnpoeders. Logisch dat ze op de A50 meer op snelheid gaan controleren. Maar ik weet één ding zeker: mijn moeder zullen ze niet pakken. Die rijdt al 55 jaar zonder ook maar één keer geflitst te zijn. Eerdaags zal ik haar toch eens de derde versnelling uitleggen. Parkeren is bij haar een contactsport. Dat doet ze op haar gehoor: knierrrp doing knal! Haar auto is dan ook één en al deuk, maar hem wegdoen kan ze niet. Ze noemt het barrel liefkozend “mijn poedeltje”. En dat klopt, want het ding zet zijn territorium af met olievlekken. Wie weet, volgend jaar in de winkel: de Fiat Incontinento.

Geen nadruppelend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant