Afbeelding

Troubadour wint Vorst(in) prijsvraag

Kunst en cultuur 64 keer gelezen
UDEN – Wie was de Vorst (in) van de Maashorst? Het Museum voor Religieuze Kunst maakte er een prijsvraag en uit de 25 inzendingen werden dinsdag twee winnaars bekend gemaakt.

[image=201670]

Kim Hanenberg en Vera van Oel van de ArtXpress-klas maakten met zand een soort miniatuur van de begraafplaats en een mooi gedicht. Ze zijn de winnaars geworden in de categorie ‘onderwijs’. Bij de privé mensen was de winnaar Jeanne van der Rijt uit met het lied ‘De Aarde Gift’ van Volkel, een Romeo en Julia-achtig liefdesverhaal over Uje en Veghelle. Jeanne was dinsdag naar het museum gekomen mét gitaar en zong haar lied live. Het verschijnt in maart op haar nieuwe cd.
Kim en Vera ontvingen onder meer een pakket om zelf sieraden te maken en Jeanne kreeg onder meer het boek over de vondsten in de Maashorst.

De inzendingen worden tentoongesteld in het museum. Ook de resten van de Vorst(in) van de Maashorst, waar het allemaal om draait zijn nog te bezichtigen, tót vrijdag, want dan verhuist de expositie naar Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden om een paar maanden later te verhuizen naar het Noord-Brabants Museum in Den Bosch.

[image=201669]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant