Afbeelding

MiK heeft Uden meer te bieden dan CKVU

Kunst en cultuur 137 keer gelezen
UDEN – “Je zult ons vaker zien en horen!”, stelt Laurens Felix, directeur van MiK kunsteducatie waar sinds 1 januari ook het CKVU toe behoort. Want MiK heeft Uden veel meer te bieden dan het CKVU alleen.

[image=201755]

Nee, de fusie van het CKVU met MiK kunstredactie en Pieter Brueghel, de kunststellingen van onder meer Veghel en Schijndel, is niet uit armoede geboren, verzekert Laurens Felix. “Het ging over inhoud, over het verbeteren en uitbreiden van ons programma. Door een groter volume kunnen we ook onze ondersteuning professionaliseren. We willen ons beter op de kaart zetten en zo nieuwe inkomsten verwerven. Uiteraard hebben we het ook over kosten besparen gehad, maar niet als eerste.”
Voor de cursisten in Uden verandert er weinig. “Lokaal blijft lokaal! We blijven het standaardaanbod op alle locaties aanbieden, maar je kunt nu wel gemakkelijker in aanraking komen met bijvoorbeeld het aanbod van Pieter Brueghel.”

Openingstijden
In de toekomst is MiK kunsteducatie nog nadrukkelijker aanwezig in Uden omdat het in doelgroepen wil uitbreiden én in openingstijden: “We willen ook op tijden open zijn als mensen hun vrije tijd hebben. Dus ook op zaterdagen en in vakanties!”
Want de vraag naar kunsteducatie neemt niet af. “Onderzoek van het centraal planbureau toont aan dat er zelfs in 2030 nog evenveel behoefte is aan kunstbeoefening dan dat dat nu het geval is. Sterker nog, ik denk dat wij naar de toekomst toe een steeds belangrijker rol gaan spelen omdat zowel beeldend, als muziek als dans, als theater, als musical een bindmiddel is om mensen bij elkaar te brengen, om samen iets te maken. Dat aspect van ‘samen’ speelt een belangrijke rol in onze organisatie.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant