Afbeelding

Kruisheer Jan van Well overleden

Religie 368 keer gelezen
UDEN – Kruisheer Jan van Well is in de vroege morgen van 14 januari na een langzaam afnemende gezondheid op 86-jarige leeftijd overleden. De laatste dagen verbleef hij in Verzorgingshuis Cunera in Heeswijk-Dinther. De uitvaart is woensdag 18 januari om 13.30 uur in de Petruskerk. Daarna wordt zijn lichaam bijgezet op het speciale Kruisheren gedeelte van de Algemene Begraafplaats in Uden aan de Bronkhorstsingel.

[image=201927]

Op zijn verjaardag (6 december) werd hij in het ziekenhuis opgenomen met een dubbele longontsteking. Daarna verslechterde zijn toestand heel langzaam. Jan van Well werd geboren in Zoetermeer. Via het seminarie Hageveld in Heemstede werd hij in 1949 novice bij de Kruisheren, waar hij in 1950 intrad. Naast filosofie en theologie studeerde hij Nederlands Recht in Leiden. In 1955 werd hij priester gewijd door Mgr.A Creemers o.s.c.
Hij werd studentenkapelaan en tegelijk assistent van de Lodewijkskerk in Leiden en in 1964 werd hij pastoor van die parochie. Hij was de eerste pastoor in Nederland die gezamenlijke vieringen hield, samen met protestanten. De laatste jaren woonde hij in het Kruisherenklooster in Uden totdat dit werd gesloten. Sinds twee jaar woonde hij in zijn eigen aanleunwoning bij Huize St.Jan. In Uden was hij de eerste voorzitter van wat later “Ter Linde-ontmoetingsplek voor spiritualiteit” is gaan heten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant