Afbeelding

Veghelaar probeert autobrand uit te blazen

Column 29 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Het jaar 2012 is al ruim twee weken aan de gang en nu pas kan ik mijn nieuwe agenda gaan gebruiken. Ja, het leek een slim besparingsideetje, maar achteraf kostte het me toch behoorlijk veel werk om mijn oude agenda van 1984 weer helemaal leeg te typexen. Ach, weet je wat het is? Slim zijn is eigenlijk heel gemakkelijk. Je moet iets heel doms verzinnen en dan het tegenovergestelde doen. Staat je zadel te hoog, laat dan je banden leeglopen. Zoiets, maar dan omgekeerd dus. Wil je je alimentatie zelf houden … blijf dan vrijgezel. Simpel zat.
Mijn ex-vriendin had vroeger behoorlijk agressieve buien wanneer ze ongesteld was. Dan gooide ze werkelijk alles wat in haar buurt stond tegen de muur. Ik heb haar één keer in de garage opgesloten, waar ik de potten verf had staan. Ze heeft toen in drie dagen tijd de hele berging, kelder én auto gewit. Ik stond laatst in Oss op de Megensebaan voor het voetgangerslicht te wachten. Naast me een blinde man met zijn blinde geleide hond. Begon het beest toch ineens tegen hem aan te plassen!? Zonder enige opwinding, ogenschijnlijk dan, pakte de blinde man een koekje uit zijn zak en wilde dat aan de hond voeren. Verbaasd vroeg ik: “Wat? Gaat U Uw hond nou belonen voor zoiets?” “Nee”, zei de blinde, “ik zoek uit waar zijn bek is, dan kan ik hem aan de andere kant ‘s goed voor zijn ballen trappen.”

Maar sommige mensen leren het nooit. Je kent ze wel: de oen die eind maart steevast een verhuizer inhuurt om de klok te verzetten, de hoerenloper die uren voor het bordeel staat te wachten tot het rooie licht eindelijk groen wordt en het meisje dat na een wespensteek bang is zwanger te zijn, omdat ze het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes niet helemaal goed heeft begrepen. Een gevalletje Hersenen van Tefal: wat je er ook ingooit, niets blijft hangen. Pas als je er wat van zegt, zijn ze ineens stevig aangebrand. Dat laatste overkwam een Veghelse onnozelaar, afgelopen weekend. Hij liep door de Schoutenstraat en zag een beginnende autobrand. Ieder normaal denkend persoon zou de brandweer bellen maar nee, dit heerschap zou de brand wel even zelf doven. Niet met water of schuim, nee mijnheer probeerde de autobrand eigenhandig uit te blazen! De ambulance was gelukkig op tijd ter plekke om de sukkel van zuurstof te voorzien. Hij bleek tamelijk aangebrand (en volgens mij ook aangeschoten).

Een vurig weekendje gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant