Afbeelding

Gratis workshops in ‘Best Talent West’

Kunst en cultuur 7 keer gelezen
UDEN – ‘Ontmoet je passie en ontdek je talenten’, met deze oproep worden de bewoners van de wijken Moleneind/Groenewoud, Bogerd/Vijfhuis en de Bitswijk uitgenodigd voor een bijzonder project. In ‘Best Talent West’ krijgen ze de kans gratis kennis te maken met kunst en cultuur in al zijn facetten.

[image=202101]

“Dichtbij huis in het hart van de wijk worden workshops en korte cursussen gegeven”, vertelt Henriëtte Renders van MiK kunsteducatie dat daarvoor een heleboel docenten op het gebied van muziek, zang, dans, beeldende kunst, theater en nieuwe media inzet. “Ook kunstenaars uit de wijk en opleiders van amateurverenigingen doen mee.”
Begin februari valt er bij 5.000 huishoudens een folder in de bus waarmee bewoners zich kunnen aanmelden voor bijvoorbeeld drie lessen op een bepaald instrument of drie zanglessen. Koren, dansgroepen of bands kunnen begeleiding krijgen van een professionele coach. “Alles kan”, vertelt Henriette. “Maak je thuis kunst en wil je dat presenteren, dan krijg je een coach die je begeleidt: hoe kun je een mooie expositie inrichten?”
Best Talent West is laagdrempelig, niet alleen omdat het gratis is, maar ook omdat de activiteiten bij clubs en buurthuizen in de wijk plaatsvinden. “Soms hebben mensen net dat duwtje in de rug nodig “, vertelt Jeanne Hollemans van de stichting Vivaan. Het project is meer dan alleen een manier om mensen op het creatieve pad te brengen. “Het is ook een prachtig middel om bewoners met elkaar in contact te brengen en samen iets te doen. Het elkaar ontmoeten is de basis van leefbare wijk!”
De creatieve resultaten van Best Talent West worden van 2 tot en met 9 juni gepresenteerd in een grote tent midden in het gebied ‘west’. Die week is het ook WAK, de week van de amateurkunst. “Er is ook nazorg”, vertelt Henriëtte. “We zorgen dat de mensen na die week blijvend op locatie in de wijk les kunnen krijgen. De laagdrempeligheid blijft!”

Maandag 30 januari vindt de aftrap plaats van Best Talent West met daarna een wervingsweek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant