Afbeelding

Werk U van Uden zes weken vertraagd

Verkeer en vervoer 30 keer gelezen
UDEN – Het werk aan de U van Uden heeft een vertraging van zes weken opgelopen. Een en ander heeft blijkbaar meer tijd gekost dan de bedoeling was. Volgende week vrijdag gaat de Kornetstraat met de aansluiting op Muziekplein weer open voor verkeer. De Hobostraat richting rotonde Bitswijk blijft voorlopig nog afgesloten.

[image=202149]

Nadat de Land van Ravensteinstraat nieuwe riolering en wegdek kreeg, is het werk door gegaan aan de Kornetstraat. Door wisselende weersomstandigheden en de feestdagen is het werk enkele weken uitgelopen. Ook waren er problemen volgens wethouder Marcel Delhez, met de levering van lantaarnpalen. Wel vorderderen de aanplant werkzaamheden van IBN goed. “Het is nu het seizoen, dus zijn zo snel mogelijk bomen herplant en nieuwe bomen en struiken gezet.”
Half maart gaat volgens planning de rotonde bij supermarkt Jan Linders dicht . Alleen voor ambulance, bus en brandweer komt er een noodweg richting A50. De rotonde wordt iets verlegd en er komt een dubbelzijdig fietspad richting Hobostraat. Als de rotonde klaar is volgt de aanleg van nieuwe riolering onder Bitswijk en Mgr. Bosstraat. Die wegen worden opnieuw bestraat en dat zou minder afhankelijk zijn van weersomstandigheden zodat de vertraging ingehaald kan worden. Volgens planning moet het werk in oktober opgeleverd zijn. “Dat is de afspraak met de aannemer onder voorwaarde van een boetebeding”, zegt Delhez die er alle vertrouwen in heeft dat het goed komt. “De hoeveelheid klachten over alle overlast vallen gelukkig mee.”
Behalve de Hobostraat is ook de Nistelrodeseweg afgesloten wegens werkzaamheden. Vanwege deze werkzaamheden rijden de bussen van lijn 152 en 153 om en vervallen de haltes Hobostraat en Kornetstraat. Reizigers die van deze haltes gebruik willen maken kunnen opstappen bij de noodhalte Hobostraat aan de Bitswijk en bij de halte van het busstation.
Omdat de gemeente Uden toch bezig is worden na alle werkzaamheden aan de U van Uden meteen ook de Kerkstraat en de Pastoor Spieringsstraat aangepakt.

[image=202148]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant