Afbeelding

‘Monsters is het mooiste festival van Erp’

Kunst en cultuur 97 keer gelezen
ERP/BOEKEL – Vanaf de allereerste editie zijn ze erbij: Marcel Kanters, Wilco van der Sangen, Gijs van Zutphen en René Beks. De vriendengroep heeft er een traditie van gemaakt Monsters of Mariaheide te bezoeken. ‘Het mooiste festival van Erp…’

[image=202492]

Zelf zijn ze de grondleggers van het inmiddels ter ziele gegane festival Trendpop in Keldonk. “Die jongens uit Mariaheide kwamen naar ons festival en bedachten ‘Wat ze in Keldonk kunnen, kunnen wij in Mariaheide ook. Maar dan heavyer.’ Nou dat werd Monsters”, vertelt René (41). Hij en zijn maten zijn vanaf de eerste editie trouwe bezoekers. Ze hebben goeie herinneringen aan bijna twee decennia Monsters. “De helft van het publiek ken je, het is één grote reünie”, aldus Marcel (42).
Van de eerste edities in een rokerige naar zweet stinkende Mol tot de huidige locatie: een wereld van verschil. Van de bands die ‘voor een kratje bier en een gebakken ei’ kwamen tot acts als Livin’ Colour. “De manege als locatie was niet veel”, vindt Wilco (42). “Maar met deze hal hebben ze het echt getroffen.”
“De kracht van Monsters is dat het altijd sfeervol is gebleven, ondanks de professionalisering. Wij hebben ons er altijd thuis gevoeld”, zegt Gijs (41). Het viertal maakt zich wel een beetje zorgen over de toekomst van MOM. “Het publiek groeit mee en vergrijst, hoe zal dat over tien jaar zijn?”
En dan die naam he. MOM. Het moet gewoon MOE zijn. “Het wordt voortaan toch in Erp gehouden? Zo wordt het toch nog het mooiste festival van Erp.”

Vrijkaarten
Speciaal voor de lezers van Kliknieuws/Stadskrant Veghel heeft de organisatie vrijkaarten beschikbaar gesteld voor Monsters. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is antwoord geven op de vraag: wat was de allereerste band die ooit optrad tijdens Monsters of Mariaheide? Stuur je antwoord naar redactie@stadskrantveghel.nl. De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant