Afbeelding

PvdA wil stadsdichter behouden

Politiek 25 keer gelezen
UDEN – De PvdA in Uden wil Maarten van den Elzen behouden als stadsdichter voor de gemeente Uden. Raadslid Gerrit Overmans heeft hiertoe schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

[image=198641]

Bij de bespreking van het bezuinigingsplan in november 2011, is de subsidie voor de stadsdichter afgeschaft. De gemeenteraad stemde in met het totale bezuinigingsplan, inclusief het afschaffen van de subsidie voor stadsdichter. “Wij krijgen veel reacties uit de samenleving over het afschaffen van deze subsidie. Het gaat maar om een klein bedrag, je bent als gemeente toch bijzonder met een stadsdichter, goed voor de promotie en last but not least, Maarten van den Elzen heeft landelijke bekendheid, waarvan Uden ook een graantje kan meepikken. Stadsdichters zijn in veel gemeenten een prominent promotie fenomeen. Ze hebben landelijk contacten en wisselen actuele ontwikkelingen en PR-acties uit. Het is een officiële titel, die de gemeente Uden in veel voorkomende situaties kan gebruiken in combinatie met de producten van de stadsdichter; gedichten, dichtbundels als relatiegeschenk en specifieke herdenkingsgedichten”, aldus Overmans.
Volgens het PvdA-raadslid heeft Maarten van den Elzen aangegeven, dat hij de gemeente Uden heeft voorgesteld om pro-deo als stadsdichter te werken, die per opdracht wordt uitbetaald. “Feitelijk is de situatie al zo. Van den Elzen heeft een gedicht gemaakt voor de bijeenkomst van de vrijwilligerspenningen. Wij vinden het een uitstekend voorstel, getuigend van ondernemerschap en goed passend bij de visie van Uden uit het coalitieakkoord: Cultureel lef en ondernemerschap.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant