Afbeelding

‘Het was te voorzien’

Kunst en cultuur 15 keer gelezen
UDEN – Marjorie van Geenhuizen (60) is blij dat ze haar werk voor theater Markant zo heeft over kunnen overdragen. “Ik heb mee geholpen om het theater een nieuwe toekomst in te leiden. Het is tijd voor nieuwe mensen. Ik kijk terug met trots dat we met z’n allen zo’n mooi theater hebben neer gezet in Uden. Ik heb mijn verdiensten gehad en heb heel veel geleerd. Daarmee hoop ik andere dingen te kunnen gaan doen.”

[image=202917]

Dinsdag morgen maakten aandeelhouder Cor van de Heijden en de huidige algemeen directeur Maarten Prinssen bekend dat Marjorie van Geenhuizen zich terug trekt. Ze heeft 15 jaar lang daar de kar getrokken. “Natuurlijk is het jammer, maar in deze constellatie kon ik niet verder. Ik heb niet meer kunnen doen, dan wat ik deed. Het werkte niet. We verschilden teveel van mening over de omwenteling van het bedrijf en de koers die we op zouden moeten gaan. We verschilden van inzicht en van cultuur. Theater, horeca en management hebben nou eenmaal alles met elkaar te maken. Dat kun je niet scheiden. Na ruimte gemaakt te hebben voor privatisering en de bedrijfsoverdracht heb ik veel geleerd. Het is interessant en met deze en vele andere ervaringen, plus een groot netwerk kan ik nu een andere weg in slaan.”
Van Geenhuizen komt oorspronkelijk uit de wereld van de beeldende kunst. In theater Markant heeft ze, zoals ze zelf zegt, zware stormen doorstaan. “Maar ik kijk ook terug op heel leuke dingen, leuke mensen en ontmoetingen. Het was te voorzien dat ik het langzaam over zou dragen. Dat moet goed gebeuren, het is alleen sneller gegaan. Dat is nou eenmaal zo. We zijn op een goede manier uit elkaar gegaan.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant