Afbeelding

Anke Verstraten: 'DDW was een wanvertoning'

Sport 77 keer gelezen
ERP – Geen topper, maar wel een echte derby. JES – Korfrakkers daar spreken we over. Zondag in Sporthal De Burcht in Boekel staat deze wedstrijd op het programma. Korfrakkers had een paar mindere weken al werd er wel gewonnen. Coach Anke Verstraten was getergd. Afgelopen week thuis in Ter Aa kwam het antwoord van de groep met een 27-7 zege op SVSH.

Door: Peter Kuijpers

[image=201895]

Haarscheurtjes noemden we het op deze site. De mindere weken van Korfrakkers waar de Erpsen in het Rabo Sporthuis vorige week tegen DDW ontsnapten aan een puntendeling. Een ‘Houdini-act' van Monique van de Ven in de werkelijke laatste zes seconden redde het team van een blamage. Anke Verstraten is zich hier terdege van bewust: “Ik ben na afloop kwaad en met het schaamrood op mijn gezicht de zaal uitgelopen. Dat was echt heel erg. Ik heb ze ook de training daarop vrij gegeven. Als je zo doorgaat op deze manier kun je de finales wel vergeten. Denk er maar eens over na heb ik gezegd. Het hielp wel want zondag waren we er weer.”

[image=194517]

Een derby komende zondag, maar of hij nog zo leeft? Anke Verstraten: “Ik heb toch het idee dat dit iets minder is als toen ik nog speelde. Misschien waren we toen qua niveau wat meer aan elkaar gewaagd. Voor Maike van Oort is het wel een speciaal treffen. Zij speelt zondag tegen allemaal vriendinnen. Dat is heel speciaal voor haar. We moeten daar natuurlijk winnen dat zijn we aan onze stand verplicht. De blamage die we bij DDW hebben ondergaan heeft ook wel zijn voordelige kanten gehad. Alle dingen staat weer op een rij en dat is voor mij als coach ook weer leuk meegenomen.” De wedstrijd in Sporthal De Burcht begint om 15.15 uur.

[image=203085]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant