Korfrakkers walst over JES

Sport 32 keer gelezen
BOEKEL – Dat Korfrakkers zou winnen stond eigenlijk op voorhand al vast. Dat het verschil zo groot zou zijn, daar had niemand rekening mee gehouden. Met maar liefst 5-24 liet het team van Anke Verstraten geen spaan heel van het arme JES.

[image=203292]

In de warme Sporthal De Burcht in Boekel was het goed toeven. JES, dat samen met SVSH en DDW uit gaat maken wie er zal degraderen, zal wedstrijdstrijd tegen goede buur Korfrakkers wel als nederlaag hebben ingecalculeerd. Een stelling waar geen speld tussen valt te krijgen. Coach Niek van Kruijsdijk van JES gebruikte al zijn time outs, maar kon niet voorkomen dat zijn JES met grote cijfers de maat werd genomen.

[image=203291]

Onorthodox punt
Het was een kwestie van warm draaien en na exact vier minuten was voor Maud Kanters de eer weggelegd om de score te openen. Na de 0-2 van Ingrid Claasse was het gat gevonden. Mooie afstandsworpen van Marleen Kerkhof en Monique van de Ven deden de score al snel oplopen. Fraai was het wat onorthodoxe punt van Nikki van Hoof die onderhands de korf trof. Kim van den Boogaard tekende namens de thuisclub voor de eerste JES-treffer. De ruststand in De Burcht was 1-13 in Erps voordeel.

[image=203289]

Maaike van Oort
Amper twee minuten na rust wisselde coach Anke Verstraten Maaike van Oort. Verstraten: “Ach het maakt niet uit wie je wisselt. Ik heb meer mensen gewisseld. Dat moet kunnen met deze tegenstander. Ik heb leuke combinaties gezien, al kon je van een echte wedstrijd niet meer spreken.” Uiteindelijk stokte de teller in De Burcht bij 5-24.