Afbeelding

Schaatsen op de Udense Kleuter helemaal niet veilig!

Column 71 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Wat zijn we toch een stel bange schijtepoepers geworden!? Op de Veghelse Jumbo-afbakcroissants las ik “Pas op, dit product kan heet zijn na het afbakken.” Zo zo, bedankt voor de waarschuwing. En toen ik van de week bij het Kruitvat in Nistelrode een kinderhoestdrankje kocht, zat daar een bijsluiter bij van welgeteld 18 pagina’s die in de net verhuisde bibliotheek niet had misstaan. Waarschuwing 1 was: “Na inname van deze kinderhoestdrank; minimaal 4 uur niet autorijden.” Tjonge jonge … En bij van Doorn Feestkleding in Langenboom zag ik een supermanpak hangen, met daarop een briefje met de tekst: “Het dragen van dit pak stelt u niet in staat om ook daadwerkelijk te kunnen vliegen, zelfs niet met carnaval.” Grote klets. Hoe lang duurt het nog voordat er op een kettingzaag staat: “Dit product niet vertragen of stoppen met hand of genitaliën”? Het zijn allemaal veel te vergezochte waarschuwingen van zwetende bedrijfjes die zich van tevoren … kost wat kost … willen indekken tegen iedere onzinnige schadeclaim die ze op hun bordje zouden kunnen krijgen. Angsthazen, dat zijn ‘t.

Dus op het moment dat ik van de week op de Kleuter wilde stappen (Nee, bel nou niet meteen Melding Kindermisbruik, met “de Kleuter” bedoel ik die bevroren visvijver in Uden) en ik daar een groot bord zag met “IJs wellicht onbetrouwbaar”, toen had ik nou niet meteen de neiging om onverrichter zake naar huis te gaan. Nee, die waarschuwing was natuurlijk ook uit de lucht gegrepen. Mijn oren vroren er verdomme bijna af, niemand klaagde nog over te weinig blauw op straat (want iedereen was ‘t) … kortom, dat ijs moest mijn 80 kilootjes makkelijk kunnen dragen! Maar ik zette slechts één stap op het Kleuterijs en nog voor ik mijn eerste slag maakte, kraakte het onder me als de knieën van Marco Van Basten na chirurgische ingreep nummer 212 … Vraag Britt Dekker “Welke vloeistof bevriest nooit?” (antwoord: “kokend water”) en je zult haar hersenen hetzelfde geluid horen maken: Krrrrrr … De barsten onder me waren in 10 seconden tijd nog groter dan die in het huwelijk van de Smaakpolitie. Vervolgens tolde ik rond als een kip aan het spit en kwam ik gelukkig toch nog ongedeerd in een emmer snert terecht.
Conclusie: Sommige waarschuwingen moet je niet in de wind slaan, hoe koud het ook is. Ik ben daarna naar de schaats-glij-fiets-cross-baan van Volkel gegaan. Daar ging het alsnog mis. Inderdaad: Grote KLETS!

Geen schijtepoeperig weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant