Afbeelding

‘Toet, toet, toet, Ivo leest heel goed!’

Onderwijs 34 keer gelezen
UDEN – De Bibliotheek Uden organiseerde woensdag 15 februari voor de 19e keer de jaarlijkse Voorleeswedstrijd. De zes kandidaten kwamen tijdens de schoolronden als besten uit de bus.

[image=204423]

Tientallen kinderstemmen klonken door elkaar in de ruimte van Stichting C, waar de voorleeswedstrijd gehouden werd. De klasgenoten van Arjan, Emilia, Fabienne, Imke, Ivo en Jolijn waren meegekomen om hun voorlezer aan te moedigen met creatieve spandoeken en yells. Voordat de uitslag bekend werd gemaakt, mochten alle klassen hun yell nog een keer laten horen. De Palster won met 39 van de 50 punten de prijs voor het mooiste spandoek, terwijl ’t Mulderke de prijs voor de mooiste yell kreeg.
Rond kwart voor 11 werd de Voorleeskampioen bekend gemaakt. Jury: “Ze hebben allemaal zo goed hun best gedaan! Ze hadden alle zes iets wat ze hartstikke goed deden.” Maar na grondig beraad koos de jury voor Ivo Wismans van basisschool De Palster. Bij het horen van zijn naam ging de hele klas uit zijn dak. Naast de oorkonde die hij kreeg, mag Ivo 10 maart mee doen met de Provinciale Halve Finale in het Jan van Besouwhuis in Goirle. De vijf andere kandidaten kregen ook een oorkonde voor hun vertelprestaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant