Afbeelding

Pfaff toch niet naar FC Oss

Column 42 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=165262]

Sinds kort is de serie weer op televisie te zien. Als ik goed geteld heb, betreft het nu herhaling nummer 752. Voor de zoveelste keer zien we de kindertjes Keano en Shania mayonaise in oma’s haar smeren, wederom rent maffe schoonzoon Sam met X-benen bij de drogist binnen om tampons te gaan kopen en natuurlijk kunnen we weer lachen om de demente Bonpa die met zijn gulp open en ogen dicht, al sonar-plassend, op zoek gaat naar het toilet. Ik heb het uiteraard over de real life soap van de Belgische familie Pfaff met als stralend middelpunt Jean-Marie zelf. Deze oud-keeper van het nationale elftal staat nog steeds op eenzame hoogte … qua zelfoverschatting bedoel ik dan. Zelden iemand gezien die zo met zichzelf wegloopt. Hij is van mening dat, was hij niet geboren, de hele wereld zou vragen: “Hè, waar is Jean Marie toch?” Als hij klaarkomt, roept hij volgens mij zijn eigen naam. Hij belt rustig George Clooney op, om hem wat versiertrucks te geven; zijn schouder schiet uit de kom bij het beschrijven van zijn geslachtsdeel want “amaai, bij ons Pfaffkes is alles groowt”. Als Jean Marie een BBQ geeft, worden alle verloven van de brandweer van Brasschaat voor 2 dagen opgeschort. Kun je nagaan!

En dat typ schijnt dus nu te hebben gesolliciteerd bij – schrik niet - FC Oss. Nee niet als mascotte, maar voor de functie van trainer, volgend seizoen. Ja, mijn bek viel ook open toen ik dat hoorde. Het is al behoorlijk geschoffeld dat ze daar in Oss de huidige succestrainer Dirk Heesen aan de kant schuiven, want wat die man presteert in het kader van de clubbegroting van 3 euro 60 per maand, petje af. Maar zouden ze daar, nu ze eindelijk na jaren van gestumper trots in de spiegel kunnen kijken met hun plekje in de middenmoot, die Vlaamse egotripper in huis gaan halen? Dat is lucifers kopen bij het Kruitvat, dat is een overledene opbaren in de living … je kunt nog beter met je mond vol water op het gasfornuis gaan zitten, en zo leren fluiten … nou ja, je begrijpt wat ik bedoel.

Ik neem aan dat deze column allang weer door de actualiteit is ingehaald. Natuurlijk wordt deze zomer die Vlaamse sollicitatiebrief nog wel ingelijst en in de Osse voetbalkantine opgehangen. Maar dat doen ze alleen maar om daarmee de nieuwe trainer Hiddink te stimuleren. Of komt die ook niet?

Een behoorlijk geschoffeld weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant