Afbeelding

Afscheid Daphny van den Brand

Sport 391 keer gelezen
ZEELAND - Met een Wielerparty zet de Zeelandse Daphny van den Brand vrijdag 9 maart definitief een punt achter haar carrière. Tijdens een speciale avond in Ambianz wordt volop teruggeblikt op alle successen, maar staat er ook een talkshow op het programma met onder andere Leontien van Moorsel. Daphny heeft afgelopen zondag, geheel in stijl winnend, in het Belgische Oostmalle haar laatste veldrit gereden als toprenster.

[image=208628]

De avond biedt tussen 20.00 en 20.45 uur de gelegenheid om Daphny van den Brand te feliciteren. Daarna staan de formele huldigingen op het programma, voordat om 22.15 uur de Talkshow begint met Nederlands beste wielrenster ooit Leontien van Moorsel, oud-wereldkampioen veldrijden Richard Groenendaal en ex-profrenner en inmiddels TV-persoonlijkheid Gert Jakobs.
Daphny van den Brand sluit met deze avond een succesvolle loopbaan af. Met als hoogtepunt de wereldtitel in 2003. Daarnaast veroverde ze vier keer de Europese titel veldrijden en twaalf maal werd ze Nederlands kampioen. Een vooraanstaande rol heeft ze de voorbije vijftien jaar gespeeld in het op de kaart zetten van het veldrijden voor dames.
In het laatste seizoen was Daphny nog steeds zeer succesvol. Ze boekte negen overwinningen en werd achter Marianne Vos in januari tweede tijdens het Wereldkampioenschap in het Belgische Koksijde. In de toekomst wil ze zich onder meer richten op het bedrijf van haar man Johan van de Ven, onder de noemer cycleXperience gespecialiseerd in onder andere wieler- en mountainbikeclinics. Ook maakt ze er geen geheim van dat ze moeder wil worden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant