Afbeelding

Voetbalschool Uden blijft ambitieus

Sport 70 keer gelezen
UDEN - Voetbalschool Uden is woensdag het derde seizoen gestart met het maximum aantal van 125 spelers dat al snel bereikt was. Het trainerscorps van de VU steekt veel energie in de trainingen en blijven zich continu door ontwikkelen. Zo is reeds twee keer een delegatie van VU naar Manchester United geweest voor een studiebezoek aan Rene Meulensteen.

[image=208713]

Wil Janssen en Eric van Gogh beamen als trainers van het eerste uur gegroeid te zijn in hun ontwikkeling waardoor hun enthousiasme en ambitie alleen maar is toegenomen. Wil Janssen: "Wij begrijpen maar al te goed dat er behoefte is aan specifieke techniektraining. Wij zijn echte voetbalbeesten. Als we niet aan het werk zijn, zijn we altijd met voetbal bezig. Ook de trainersstaf is behoorlijk uitgebreid. Met Tom Jacobs (keeper UDI'19 I), André Verhoeven (trainer SDDL), Erwin Danen (Techniektrainer), Piet Bressers (Jeugdcoördinator FC de Rakt), Riny Lange (Techniektrainer en PSV scout) en Arnold Lukassen (keeperstrainer) zijn we in de breedte ook behoorlijk gegroeid".
De grootste inspiratiebron van Eric van Gogh is en blijft René Meulensteen (veldtrainer Manchester United). Eric van Gogh: "René is een genie. Die cursussen van hem zijn geniaal, elk woord wat hij loslaat is raak voor ons. Eigenlijk zou je alles moeten opnemen als je met hem aan het praten bent. René Meulensteen heeft een prachtige analyse gemaakt over het voetbalspelletje en baseert daar zijn trainingen ook op. Leuzen als "Train wat je wil trainen" en " Een voetbalwedstrijd bestaat uit zo'n 90% uit passen, voorzetten en het schot. 10% bestaat uit 1:1 duels. De spitsen zien daarin een andere verhouding : 50% : 50%. Ga vanuit dit perspectief dan ook trainen". Een andere " Door veel schijnbewegingen te maken zoals Nani en Ronaldo kan er zonder problemen een voorzet vanaf de flank gegeven worden". Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Je snap natuurlijk wel dat ik heel wat anders naar voetbal ben gaan kijken. Ik heb ook heel wat oefenstof meegekregen vanuit de 2- en 3 daagse opleidingen van René Meulensteen zelf. Ik kijk ernaar en ontwikkel vanuit die vormen onze eigen oefeningen. Door de jaren heen zijn onze trainingen er dan ook heel anders uit gaan zien".

Voor meer info: www.voetbalschooluden.nl

[image=208714]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant