Asterix en Obelix strijden om 't vuur

Kunst en cultuur 62 keer gelezen
OSS – De seizoensopening van speeltuin Elckerlyc zorgt ieder jaar weer voor een toestroom van honderden kinderen. Voor zaterdagavond 3 maart is die verwachting niet anders. Bekende figuren als Asterix en Obelix geven acte de presence en vragen de kinderen om hulp. "Al met al wordt het een leuke en spectaculaire avond", aldus bestuurslid en medeorganisator Jeanne de Bruijn.

[image=208847]

De opening van het speelseizoen wordt gelinkt aan een actueel onderwerp: de Olympische Spelen. In de speeltuin komen daarom overal fakkels te staan. Het hoofdprogramma is de voorstelling ‘Asterix & Obelix op weg naar het Olympische vuur’. "We bouwen een Galliërsdorp na, waar toevallig ook de sterkste mannen aanwezig zijn", aldus Theo van Kilsdonk, die Asterix speelt. "Ze gaan in de strijd om het Olympisch vuur de strijd aan met de Romeinen. De Galliërs denken dat ze sterker zijn, maar is dat ook zo? De kinderen worden bij het spel betrokken. Als ze willen dat het vuur blijft, moeten ze wel iets doen." Van Kilsdonk en André Jepkes, die Panoramix speelt, hebben thuis de teksten geschreven. Afgelopen zaterdag oefenden ze met de rest van de crew in de speeltuin. Jepkes: "We hebben het hele toneelstuk doorgenomen. De teksten zitten in ons hoofd, maar er komt ook improvisatie bij kijken. Want als een kindje iets roept, moet je daar op in kunnen spelen."

Toverdrank
Naast de voorstelling is er volop vermaak voor de kinderen. De jeugd kan proeven van een toverdrank en zich daarna bezighouden met allerlei ‘Olympische’ sporten. "Dat varieert van kogelstoten, speerwerpen, touw hangen tot boomstammen stapelen", aldus De Bruijn. "Asterix en Obelix en de andere figuren komen de kinderen later op de avond helpen. En natuurlijk kunnen ze ook met hen op de foto."

De deuren van de speeltuin gaan om 18.00 uur open. Het spel begint 18.30 uur en eindigt om 20.30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 3,50 euro verkrijgbaar bij de kassa van de speeltuin aan de Anna van Schuurmanstraat 604 in Oss.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant