Afbeelding

‘Waar haalt Grohl zijn energie vandaan?'

Muziek 36 keer gelezen
BOEKEL – “Zijn stem ligt lekker laag en schreeuwerig, dat komt bij mij wel in de buurt”, vertelt Toon van den Heuvel. Zaterdag staat hij op het podium van Peelpop met een tribute aan het muzikale wonderkind Dave Grohl, de drummer van Nirvana die nu de frontman is van de Foo Fighters.

[image=208851]

Grohl is ook de naam van de band die naast Nirvana en Foo Fighters ook andere projecten van Dave Grohl zoals Queens of the Stone Age en Tenacious D ten gehore brengt. “Het is eigenlijk wel een genius. De eerste cd van de Foo Fighters heeft hij helemaal ingespeeld. Die band is nu wereldwijd populair en de videoclips zijn altijd geinig. Hij is net zo oud als ik, maar ik weet niet waar die mens zijn energie vandaan haalt.”
Dave Grohl is ook iemand die behoorlijk energiek te keer gaat op het podium. “Dat schreeuwen is pittig, maar ik houd het ook wel vol. Ik heb zangles en mijn leraar zegt dat, als ik goed onder de knie heb wat hij mij leert, ik tot mijn tachtigste kan blijven zingen, dus kijk uit allemaal!”
Ook muzikaal is Grohl best pittig voor de muzikanten. “Het is hard repeteren! We leggen de lat hoog. Ouwehoeren dat doen we wel, maar ook even to the point. Net die kleine detailtjes zijn belangrijk. Dat het samen klikt is meegenomen, maar het belangrijkste is dat als we op het podium staan, we het publiek kunnen vermaken!”

Peelpop op zaterdag 3 maart in Manege de Rietvenne in Boekel met The Seegers Sessions (Pete Seegers), Black Thunder Ladies (AC/DC), Grohl (Foo Fighters/Nirvana), Tina Turner Tribute (Tina Turner) en Coldplace (Coldplay). De deuren gaan om 18.00 uur open en de muziek stopt om 01.00 uur. Kaartjes aan de kassa kosten € 20,- en in de voorverkoop € 15,- bij Guitar King in Boekel, Music Store in Uden, de Buurman in Odiliapeel. Kaartjes zijn ook te bestellen via http://www.peelpop.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant