Afbeelding

MarieChristien presenteert 'Voetsporen'

Muziek 58 keer gelezen
VOLKEL – “Bij alles wat je in je leven doet, laat je sporen achter”, vertelt MarieChristien Verstraten. De Volkelse zangeres heeft er een album over gemaakt met de titel ‘Voetsporen’. “Ik zing over de sporen die mensen achterlaten en die iets zeggen over iemands leven.”

MarieChristien presenteert haar nieuwe cd zaterdag in Markant waar ze twee jaar geleden stond met haar theatershow, ook al met de titel ‘Voetsporen’. “Nu komt daar de cd van”, vertelt MarieChristien. Ze lacht, want de volgorde is opmerkelijk. “Ik heb al de nieuwe nummers bewust al twee jaar gezongen bij optredens. Vaak denk ik als ik een cd hoor: ‘goh, ik wou dat ik ze opnieuw kon inzingen’, want pas na een tijdje heb je de nummers ‘eigen’ gemaakt. Dat hoor je gewoon!”
Gerijpt staan de nummers op de nieuwe cd, maar verrassend is het dus niet meer. “Mijn trouwe fans zingen nu al alles mee”, lacht MarieChristien. “Ze nemen het zelfs op en hebben het al thuis. Nee, ze gaan er heel zorgvuldig mee om en zetten het niet op Youtube.”
MarieChristien treedt meestal op met een orkestband, maar in Markant staat ze op het podium met vijf muzikanten die ook met haar in de studio Apollo 98 van Roel Jongenelen in Boxtel doken. Voor de beste cd die ze ooit gemaakt heeft? Ze lacht. “Dit is echt de mooiste. ‘Het wordt elke keer mooier’, zeggen mensen. Maar ik zing heel veel en heb heel veel mogelijkheden om te oefenen. Als ik mijn ding nu terughoor ben ik best een beetje trots. De cd is heel gevarieerd, van heel uitbundig naar heel ingetogen. Ik kan op het podium in een vlot tempo een sfeer neerzetten en het is fijn dat ik dat ook op een cd weet te uiten.”

[image=209035]

Het album bevat eigen werk, maar ook twee nummers van Dana Winner. “Mensen zeggen vaak: ‘Weet je waar jouw stem op lijkt?’ Laat me eens raden? Dana Winner! “
Jawel, MarieChristien heeft Dana weleens ontmoet. “Ik heb het gevraagd en het mocht, al hoef je het niet te vragen, hoor, als je iemand wil coveren.”
MarieChristien verheugt zich enorm op Markant. De herinnering van twee jaar geleden zit nog op haar netvlies. “Het is geweldig als je het podium opkomt. De muzikanten zitten klaar, de zaal is vol. Je zet één stap op het podium en het publiek begint al te klappen, voordat je nog maar één noot gezongen hebt.”

MarieChristien is met Voetsporen te zien in Theater Markant op zaterdag 3 maart om 20.15 uur in Theater Markant. Kaartjes kosten 15,25 euro.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant