Afbeelding

Overeenkomsten Kindcentrum Raam getekend

Onderwijs 7 keer gelezen
UDEN - De bouw van Kindcentrum Raam is bijna klaar. Het nieuwe gebouw is binnen de planning gerealiseerd op de plaats van de Springplank. Donderdag hebben de samenwerkende organisaties overeenkomsten en afspraken gemaakt voor de samenwerking in het Kindcentrum Raam.

[image=209063]

Een kindcentrum is een samenwerkingsvorm van onderwijs, peuterspeelzaal en kinderopvang voor (jonge) kinderen. De samenwerkende organisaties in Kindcentrum Raam zijn de Stichting Katholiek Onderwijs gemeente Uden (SKOGU voor de Springplank), Kinderopvang Kiobra en Stichting Udense Peuterspeelzalen (SUP) met Peuterspeelzaal Harlekijn.
Ad Simons van Kiobra: “Deze samenwerking heeft van onderaf vorm heeft gekregen. De mensen op de werkvloer hebben hun schouders eronder gezet. Zij zijn de dragers en de vertolkers van de visie op sa-menwerken.” Hidde Nota van de stichting Udense Peuterspeelzalen: “Over een jaar of drie is het hele landschap rondom opvang en peuterspeelzaalwerk veranderd. Maar wij gaan dat nu al doen.” Frans van den Hoogen van SKOGU: “Het hoofddoel is en blijft samenwerken voor het kind waarbij organisaties ho-gere ambities hebben dan de gestelde normen en naar de toekomst willen kijken.”
Wethouder Vonk is bijzonder verheugd over de samenwerking in en realisatie van Kindcentrum Raam. Hij noemt het een aanwinst voor Uden: “Een zeer constructieve samenwerking heeft geleid tot een mooi resultaat. Met het Kindcentrum Raam laten we zien dat we meegaan met de tijd en vernieuwende con-cepten durven te ontwikkelen. We zien straks meerdere voorzieningen onder een dak waarbij de ontwikkeling van de kinderen centraal staat, maar wat ook voor ouders veel voordelen kan bieden”.

[image=209064]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant