Afbeelding

‘And cut!’

Onderwijs 72 keer gelezen
UDEN – Voor de brugklassen van het Udens College Havo/VWO gaat dinsdag 13 maart het vijfde Filmfestival van start. Die dag gaan de leerlingen kijken naar onder andere de opbouw van films en gaan ze zelf met verschillende facetten aan de slag. De mentoren zullen dit jaar, verkleed als superhelden, voor een spannende verrassingsact zorgen!

[image=209073]

Het thema van het Filmfestival is dit jaar ‘Superhelden’ en is de komende drie jaar ook gelinkt aan het thema ‘geld’. Linda Verbon, cultuurcoörcinator in de onderbouw: “‘s Ochtends staan workshops op de planning zoals camera acteren, film fighting, van script tot superheld, special effects en Slapstick. Na de lunch wordt er op verschillende locaties film gekeken. In Take Ten gaan alle leerlingen gezamenlijk kijken naar een commerciële film. Daarna gaan zij naar De Pul en Stichting C om te kijken naar korte, culturele en alternatieve filmpjes. Aan het eind van de dag wordt een deel van het werk uit de workshops in de aula gepresenteerd met een drankje erbij.” De leerlingen hebben dit jaar al wat voorbereiding gehad op het festival. Zo hebben zij al een workshop scenario schrijven gehad van Ingrid Artz en zijn ze bij Beeldende Vorming bezig geweest met het maken van animaties. Willemien Kodde van Stichting Stimulus zou het Filmfestival nog verder uit willen breiden. “We willen groeien.,” zegt ze. “We zouden ook graag de groepen 8 van de basisscholen en het VMBO erbij betrekken.”

Het Filmfestival wordt georganiseerd door het Udens College in samenwerking met Stichting C, Stichting Stimulus , De Pul en Stichting FilmSet. Het project krijgt kleine bijdrages van de gemeente Uden en de Rabobank.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant