Afbeelding

Saturnusvrouwen sterk in Odiliapeel

Sport 26 keer gelezen
ODILIAPEEL – Historie alom in Sporthal Terra-Victa. Nog nooit in de rijke volleybal-geschiedenis speelden de vrouwen van Saturnus en TFC in competitieverband tegen elkaar in Odiliapeel. Zaterdagavond kwam daar verandering in. Net als thuis won Saturnus opnieuw. Met 1-3 bleek de formatie van Peter Barenbrug te sterk voor het dappere TFC.

[image=209939]

Debbie de Graaf en Daphne Sgroot werden de afgelopen week weer wedstrijdfit, maar op het blessurebankje nam deze keer Rosan van der Velden plaatst naast Eva van Dijk en Loes Boley. Een ongelukje tijdens de midweekse oefenwedstrijd in Sambeek tegen Avance leverde haar teveel pijn op aan haar pols om te kunnen spelen. De eerste set was een opeenstapeling van fouten. Om die reden ging die set tenslotte met 25-15 in de ‘Peelse” tassen.

[image=209938]

Mooie zege
In de overige sets was het Saturnus dat de zaken bepaalde aan de Oude Dijk in Odiliapeel. Wel was er een donderspeech van Barenbrug voor nodig om de nodig control alt delete voor een herstart te plaatsen. Helpen deed het wel. Met Daphne Sgroot in het team werd de tweede set met 15-25 binnengehaald. Met veel servicedruk van Silke Spierings en een knallende Anne Heesakkers ging ook de derde set met 19-25 naar Saturnus. Veel spanning en met twee gelijk opgaande teams bleef het tot 23-23 bijzonder spannend. De service van Silke Spierings viel vervolgens bijna letterlijk van de netrand recht naar beneden en ook haar volgende service was scherp genoeg om een goede wedstrijd te beëindigen: 23-25. Mooie zege en wellicht mentale opsteker voor de wedstrijd volgende week tegen koploper VCE/PSV.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant