Afbeelding

De Schans klaar voor 30-jarig jubileum

Sport 50 keer gelezen
UDEN – Het wordt een feestprogramma met flink wat spectaculaire onderdelen en het mooie is: iedereen is welkom! Ski- & Snowboardclub De Schans in Uden viert zaterdag haar 30-jarig bestaan en belooft een spetterende dag.

“Een mooie mijlpaal”, noemt bestuurslid Han Ignatius het jubileum. Tiny Swinkels (68), lid van het eerste uur, knikt. “Heel veel mensen uit Uden hebben hier, op onze skibaan, leren skiën. We zijn ooit begonnen met rond de honderd, honderdvijftig leden. Vroeger was De Schans een echte vriendenclub, in het bestuur zaten alleen vrienden. Elke zondagmiddag zaten we aan de borrel.” Intussen zijn de tijden uiteraard veranderd. Wat heet: De Schans heeft momenteel ongeveer duizend leden en is een professionele organisatie die een regiofunctie vervult.

[image=210166]

Het jubileum van zaterdag belooft nogal wat. Onder andere crosswedstrijden, Big Air-demonstraties en een demo Slopestyle, een nieuwe Olympische discipline staan er op het programma. Cursisten kunnen meedoen aan diplomaskiën en –snowboarden en iedere skiër/snowboarder die zelfstandig de baan op kan, kan meedoen aan speedwedstrijden. Verder is om 20.30 uur een demo van snowboard- en skileraren. Kinderen kunnen zich vermaken in de kinderdisco en met schminken. Er is bovendien gelegenheid om te eten en drinken. Om 21.00 uur is er een groots vuurwerk, waarna Track Drop met live muziek de avond vormgeeft. Iedereen is zaterdag welkom. Het programma begint om 14.30 uur.

Meer informatie staat op www.deschans.nl.

[image=210165]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant