Afbeelding

Nieuw hoofd opleidingen voor FC Uden

Sport 3 keer gelezen
UDEN - FC Uden tilt haar jeugdafdeling naar een hoger plan. In Eric van Gogh heeft de Udense voetbalvereniging een nieuwe Hoofd Opleidingen gevonden die sturing en richting gaat geven aan een groep jonge en frisse trainers.

[image=210310]

Met deze stap wil FC Uden er voor zorgen voor dat spelvreugde hand-in-hand gaat met het ontwikkelen van de voetbalkwaliteiten van de jeugdteams. Hiervoor wordt het Speler Volg Systeem geïntroduceerd. De TC, met Thijs van de Voort aan het roer, heeft een groot aantal trainers benaderd om volgend jaar een nieuwe weg in te slaan. Zo'n tien jonge trainers hebben aangegeven volgend jaar wat meer te willen gaan betekenen voor de jeugdafdeling. Thijs van de Voort: "Daar waar vele verenigingen nadat de teamindelingen in mei bekend zijn, de zoektocht naar leiders en trainers begint, hebben wij zo goed als alles al klaar voor het nieuwe seizoen."
De tweede stap was de zoektocht naar een Hoofd Opleidingen. Eric van Gogh gaat deze kar dus trekken. Het FC Uden-bestuur geeft Eric alle ruimte om zijn visie en manier van opleiden binnen een vereniging vorm te geven. Alle middelen worden hem aangereikt om dit tot een succes te maken. Hij gaat geen trainingen geven op het veld maar wel alle trainers op het veld begeleiden om de trainingen op een hoger niveau te brengen. Ook op de wedstrijddagen gaat de Hoofd Opleidingen de coaches helpen om de spelers zo goed te begeleiden. Hans van Collenburg: "Vorige week heeft Eric van Gogh een clinic gegeven voor de FC Uden trainers en alle trainers waren zo lovend over zijn manier van werken en leiding geven dat we met hem in zee wilden gaan.
Eric van Gogh: "Ik heb met het bestuur en de TC en wat trainers gesproken en alle neuzen staan dezelfde kant op. Alle jeugdteams willen vooruit. Allereerst ga ik samen met de Thijs van de Voort een Technisch beleidsplan voor de jeugd opstellen. Daarnaast gaan we een aantal voetbalactiviteiten organiseren en gaan we de jeugdvoetballeiders, pupillen- en juniorentrainers aansturen. Ook gaan we vanaf het nieuwe seizoen met een Spelers Volg Systeem van start. Dat betekent dat elke jeugdspeler een voetbalpaspoort krijgt waar de individuele ontwikkeling wordt bijgehouden. Ik ben er van overtuigd dat dit tot een groot succes zal worden. De trainers kunnen gericht werken en met het Spelers Volg Systeem heel gemakkelijk een goede training maken en geven.
FC Uden blijft na deze actie niet stil zitten. Op korte termijn wordt de kantine opgefrist, kleedkamers gerenoveerd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant