Afbeelding

Herstelhotel 'Udens Duyn' naast ziekenhuis

Gezondheid 97 keer gelezen
UDEN - BrabantWonen en BrabantZorg realiseren op het terrein van het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden een viersterren herstelhotel. In het hotel, dat 76 kamers telt, wordt straks door BrabantZorg, Bernhoven en revalidatieorganisatie Tolbrug optimale zorg verleend aan herstellende gasten. De naam van het hotel is Udens Duyn.

[video=9442I81cJto]

[image=210316]

Aanleiding voor het bouwen van het herstelhotel heeft alles te maken met de komst van Bernhoven in Uden. BrabantZorg, Bernhoven en de Tolbrug sloegen de handen ineen en kwamen tot een bijzondere samenwerking. Deze werkt kostenbesparend in deze tijd waarin zorgkosten steeds meer stijgen en komt sterk tegemoet aan een prettiger herstel voor patiënten. BrabantZorg heeft het initiatief genomen het zorgvastgoed samen met haar vaste partner BrabantWonen te realiseren.
Hotelmanager Gerlof Menkveld licht toe: “Udens Duyn is een nieuw soort herstelomgeving voor mensen die geen intensieve verpleging meer nodig hebben en in de laatste fase van hun herstel zitten. Het hotel voldoet op een aangename manier aan hun behoeften en levert tegelijkertijd een belangrijk aandeel aan de snelheid van herstel. En daarmee aan een snelle doorstroming in de zorg. De focus ligt allereerst op een prettig verblijf; mensen herstellen in een comfortabele en gastvrije omgeving.”
Net als in ziekenhuis Bernhoven vormt de natuur een belangrijke factor in de inrichting van het hotel. Ook de naam verwijst ernaar. Je vindt er precies wat je zoekt: rust, ontspanning en gastvrijheid. Duyn verwijst naar natuurgebied de Maashorst met de zandduinen van Bedaf. De toevoeging ‘Uden’ is bewust gekozen om direct duidelijk te maken waar het hotel zich bevindt. Naar verwachting opent Udens Duyn zijn deuren in de nazomer van 2013.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant