Afbeelding

Saturnus zet zich in voor White Dove Sporting

Sport 16 keer gelezen
UDEN - White Dove Sporting is de fraaie naam van de kersverse zusterbalvereniging van Saturnus/Hendriks Coppelmans. De Udense volleybalvereniging is onlangs namelijk een samenwerkingsverband aangegaan met een club in Ghana. Belangrijkste doel: een sportterrein aankopen voor de Ghanese sporters.

Saturnus ontving eind september een eerste mail uit Ghana. “Daarna is alles eigenlijk heel snel gegaan”, vertelt Ton Nefkens, voorzitter van de sectie facilitair van de Udense vereniging. Die mail kwam van volley- en voetbalvereniging White Dove Sporting uit de Ghanese havenstad Thema. Onder de bezielende leiding van Joseph Adzaklo wordt er door 35 volleyballers en een 70-tal voetballers getraind en meegedaan aan wedstrijden.

[image=210566]

De leden van White Dove Sporting spelen nu op een braakliggend terrein in Thema. Hun droom is dit stukje grond te kunnen kopen, zodat ze daar voor altijd volleybal kunnen spelen. Om dit te kunnen realiseren heeft men zo’n € 2.000,- nodig. Saturnus wil helpen die droom uit te laten komen. Zo organiseren de spelers van Dames 1 komende zaterdag een feestavond, waarbij geld wordt ingezameld middels allerlei ludieke acties. Ook het goede doel achter de tweejaarlijkse jeugdvolleybalmarathon is nu White Dove Sporting.

[image=210565]

Hans van Dam, oud-trainer en –coach van Saturnus, komt regelmatig in Ghana en heeft White Dove Sporting inmddels al op weg geholpen met nieuwe kleding met opdruk en technische en tactische adviezen. Rond 10 april vertrekt Hans weer naar Ghana met een 20-tal ballen in zijn koffer, een ballenpomp, tekeningen voor demontabele palen en nog veel meer. Meer informatie is te verkrijgen via .

[image=210567]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant